Pakistan

Keşmir'de iki Pakistan askeri öldü

Pakistan ile Hindistan askerleri arasında Keşmir sınırında çıkan silahlı çatışmada iki Pakistan askeri öldü.

Konular: Pakistan, Hindistan

nükleer güce sahip iki komşu ülke hindistan ile pakistan'ı karşı karşı getiren keşmir'de hava gergin. 

pakistan ordusu sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, dün gece pakistanlı ve hintli askerler arasında keşmir sınırında çıkan silahlı çatışmada iki pakistan askeri öldü.

açıklamada, pakistan askerlerinin, hintli askerlerin sınır ötesindeki dört noktadan başlattıkları provokasyon ateşine cevap verdiği belirtildi.

pakistan başbakanı navaz şerif, yaptığı açıklamada, saldırıyı kınadı.

1947'de britanya'dan bağımsızlığın kazanılmasının ardından hindistan ve pakistan iki ayrı bağımsız ülke oldu; ancak keşmir bölgesi iki nükleer güç arasında paylaşılamadı. 

çatışmalar sık sık alevlenirken, hindistan'ın cammu keşmir bölgesinde güvenlik güçleriyle bağımsızlık yanlısı gruplardan hizbul mücahidin üyeleri arasında 8 temmuz'da çıkan çatışmada, örgütün üst düzey üyelerinden wani'nin öldürülmesiyle on binlerce kişi sokaklara çıkmıştı. bölgede 2 ayı aşkın süredir devam eden ve hindistan güvenlik güçlerinin biber gazı ve gerçek mermi kullandığı gösterilerde en az 90 keşmirli hayatını kaybetti, 3 binden fazla sivil yaralandı.

en son pazar günü hindistan askerlerine düzenlenen saldırıda 17 asker öldü. 

kaynak: aa, reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;