Türkiye

Kılıçdaroğlu: Belgesi gazetelerde

CHP lideri Kılıçdaroğlu, MİT'le ilgili iddialarını sürdürdü. Davutoğlu'nun "İddiasının belgesini göstersin" sözü için "Belge istiyorsa açsın gazetelere baksın" dedi.

Kılıçdaroğlu partisinin bölge toplantısı için gittiği Antalya'da emekliler kahvesini ziyaret etti, gazetecilerin sorularını yanıtladı. [Fotoğraf: AA]

partisinin bölge toplantısı için gittiği antalya'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu, "mit, chp'yi bölmeye çalışıyor" iddiasını sürdürdü. kılıçdaroğlu, başbakan davutoğlu'nun "iddiasının belgesini göstersin" ifadesine şu sözlerle yanıt verdi:

"chp milletvekillerinin mit tarafından fişlendiğini gösteren belgeler gazetelerde yayımlandı. kendisi o dönem dışişleri bakanı'ydı. eğer bunu görmediyse, bunu sorgulamadıysa büyük bir hata yapmış. belge istiyorsa açsın gazetelere baksın, belgeleri görecektir. mit hangi gerekçeyle chp'li milletvekillerini fişliyor? 'efendim bunun belgesini göstersin.' belgesi gazetelerde yayımlandı. daha ne yapalım?"

"ben devleti ondan iyi bilirim"

"davutoğlu kendisi beni ziyarete geldi. dışişleri bakanı'yken, musul başkonsolosluğu'nda 49 yurttaş rehine olarak tutulurken. ben kendisine şu bilgiyi verdim. sayın başkonsolos, kendisi (ahmet davutoğlu) washington'daydı, dışişleri bakanlığı'nı arıyor, 'teslim mi olalım mücadele mi edelim?' dışişleri bakanı başbakanı arıyor, ak parti genel merkezi'ndeki toplantıda. o da 'evet' diyor, 'teslim olun.' bunun belgesi yok. ben bunu davutoğlu'na anlattım. bir bürokrat, o sırada davutoğlu'yla gelen bürokrat 'o telefonu ben ettim' dedi. belge mi istiyor benden. ben devleti ondan iyi bilirim. devletin nasıl çalıştığını bilirim."

başbakan davutoğlu'nun kendilerini mit'i yıpratmaya çalışmakla itham ettiğini belirten kemal kılıçdaroğlu, "bir kurumu yıpratmanın temel nedeni o kurumun yasadışı çalışmasına imkân sağlamaktır" dedi. mit'in kendi yasal çerçevesi içinde faaliyet göstermesi gerektiğini dile getiren kılıçdaroğlu, “öyle bir noktaya geldi ki mit'in içerisindeki bir grup akp'ye hizmet ediyor. yani hükümete hizmet ediyor" dedi, 'gestapo' benzetmesini yineledi.

devlet kurumları ak parti'ye hizmet ediyor

devletin bir kurumunun bir partiye hizmet eder konuma gelmesinin doğru olmayacağını kaydeden kılıçdaroğlu, "mit bunu yapıyor da başkaları yapmıyor mu? sayın davutoğlu'na söyleyeyim chp'ye oy veren köylere gitsin, muhtarlara sorsun. o köylere valiler, kaymakamlar hizmet götürüyor mu, götürmüyor mu? muhtar 'chp'ye oy verdik diye hizmet yapılmıyor' diyor. gözümüzün önünde muhtar bizzat gelip anlatıyor" diye konuştu.

"espri zekâsı gelişmemiş"

kılıçdaroğlu, chp izmir milletvekili rıza türmen'in "chp yeterince karışık, mit'e ihtiyaç var mı?" açıklamasına göndermede bulunarak "bu konu bizim bir milletvekilimize sorulduğunda espriyle yanıt verdi. anlaşılıyor ki sayın davutoğlu'nun espri zek3ası fazla gelişmemiş. espriyi zeki insanlar üretir" dedi.

kaynak: aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;