2014 Yerel seçim

Kılıçdaroğlu: Devlet diye bir şey kalmamış

CHP lideri, ses kaydı internete sızan güvenlik toplantısıyla ilgili "'Gerekirse Süleyman Şah Türbesi'ne nasıl saldırı düzenleriz' diyorlar. Böyle bir devlet olabilir mi?" dedi.

Kılıçdaroğlu, AKP'ye oy vermiş seçmene 'Elinizi vicdanınıza koyup düşünün' diye seslendi. [AA]

chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu, bartın mitinginde, iki hafta önce dışişleri bakanlığı'nda yapılan ve 27 mart perşembe günü internete sızan suriye ile ilgili güvenlik toplantısını eleştirdi. kılıçdaroğlu, "'gerekirse süleyman şah türbesi'ne nasıl saldırı düzenleriz' diyorlar. bu ülkenin askerleri nasıl komploya kurban gidip gereksiz yere suriye'ye sokulabilir?" diye sordu.

dışişleri bakanı ve devletin üst düzey bürokratlarının katıldığı toplantının ses kaydının internete sızmasını güvenlik zafiyeti olarak değerlendiren chp lideri, "devletin sırları ortaya döküldü. böyle bir devlet olabilir mi? allah aşkına devleti bunlar yönetmiyor mu? geldiğimiz noktada devlet diye bir şey kalmamıştır" dedi.

'dört bakan, bir başçalan'

kılıçdaroğlu, 17 aralık yolsuzluk soruşturması üzerinden de hükümete yüklendi. akp'ye oy vermiş seçmene 'elinizi vicdanınıza koyup düşünün' diye seslendi.

peygamberin 'yalanla iman bir arada olmaz' dediğini hatırlatan chp lideri, "devletin nasıl soyulduğuna 17 aralık'ta şahit olduk. evini, dükkanını hırsıza teslime etmiyorsan, neden ülkeni ediyorsun" dedi.

hükümetin 17 aralık'ta kendilerine yönelik darbe yapıldığı sözlerine yanıt veren kılıçdaroğlu, "darbe yapıldıysa, bunu kim yaptı?" diye sordu.

işadamı rıza sarraf'ın bakanlarla ilişkilerinin başbakan'a raporlarla sunulduğunu söyleyen kılıçdaroğlu, başbakan'ın durumu bildiği halde hiçbir şey yapmadığını belirtti.

konuşmasında emeklilere de seslenen kılıçdaroğlu, "götürdükleri para 85 milyar avro. ben maaşları artıracağım dediğimde 'parayı nereden bulacaksın' diyorlardı. ilk kez bir hükümetin soygununa tanık olduk. şu işareti (rabia işareti) yapıyor değil mi? anlamı dört bakan, bir başçalan" dedi.

kaynak: al jazeera 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;