Bekir Bozdağ

'Kılıçdaroğlu FETÖ propagandası yapıyor'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "15 Temmuz kontrollü darbedir" sözlerini eleştirdi, "Kılıçdaroğlu FETÖ propagandası yapıyor" dedi.

a haber'de konuşan adalet bakanı bekir bozdağ, chp lideri kılıçdaroğlu'nun "15 temmuz kontrollü darbedir" sözleri için "sayın kılıçdaroğlu çok laf söylüyor ve hep desteksiz söylüyor. 15 temmuz konrollü darbe lafı fetö'ye yardımcı olmaktır. güneş balçıkla sıvanmaz, ne kadar iftira atarsanız atın, gerçeği örtemezsiniz. kılıçdaroğlu fetö propagandası yapıyor" ifadelerini kullandı. bozdağ şöyle devam etti:

"bu argümanı kim kullandı! fetullah gülen bu argümanı kullandı. onun etrafındakiler de bunu yaymaya başladı. içeride de bu görevi chp yapıyor."

"ohal'de anayasa yapılır"

bozdağ, "ohal'de anayasa görüşmelerinin yapılamacağı" yönündeki eleştirilere de yanıt verdi. bozdağ, "bu akıl almaz bir ifade. o zaman meclis'i ohal'de olduğumuz için kapatacak mıyız? ohal varken anayasa yapılır" dedi.

bakan bozdağ'ın açıklamaları şöyle:

"gizli oylama demek kabine girip perdeyi kapatmak değil"

"tbmm'de anayasa değişikliği teklifine ilişkin 3 oylama yapıldı. chp oylamanın yanlış yapıldığına dair aykırılıklar olduğunu göstermeye çalışıyor.

gizli oylama demek kabine girip perdeyi kapatmak değil. genel kurul'da oylama gizli yapıldı. oylamanın gizliliği kuralına tbmm'de uyulmaktadır. başkanlık divanı bunu her aşamada söylüyor. chp bunun aksini iddia ediyor ve kendini dedektif gibi görerek çalışıyor.

ben milletvekilliyim ve oyumun bilinmesi istiyorum. bekir bozdağ olarak türkiye'nin cumhurbaşkanlığı sistemine geçmesini doğru buluyorum ve oyumun evet olduğunu söylemek istiyorum."

"tutuklu bir vekilin oy kullanma hakkı yoktur"

"meclis görüşmelerine katılma ve meclis'te oy kullanma hukuka uygunlukla doğrudan alakalı bir konu. anayasa iç tüzük çok açık, kişinin oy kullanması için genel kurulda olması şart.

milletvekilleri vekaleten oy kullanamaz. tutuklu bir vekilin oy kullanma hakkı yoktur. anayasa'ya göre meclis'te olan oy kullanır."

partili cumhurbaşkanlığı

"abd'de, fransa'da cumhurbaşkanları partili o ülkelerde kıyamet mi kopuyor? biz demokratik, sosyal bir cumhuriyetiz. biz iran ile suriye ile karşılaştırılamayız. esad'ın anayasası ile bu anayasa arasında ilişki kurmak büyük bir çarpıtmadır."

"meclis güçleniyor"

"yasama ve yürütme ayrı olsun istiyoruz. değişiklik meclis'i güçlendiriyor. 550 milletvekili sayısı 600'e çıkıyor. yeni anayasa yasama teklifi yetkisini milletvekiline veriyor."

"kanunların görüşülmesi sırasında milletvekilleri kendi görüşecek ve kendi adımlarını atacak. bu da yasamayı güçlendiren bir gelişme. şu anda bu görüşmeleri bakanlar sevk ve idare ediyor."

"adil öksüz'ü başkaları saklıyor"

"adil öksüz'ün başkaları tarafından saklanıldığını düşünüyorum. şu ana kadar hiçbir yerde radara düşmedi. kişisel görüşüm onu birilerinin sakladığı, kaçırmak için uygun zamanı beklediği kanaati var. ama eninde sonunda yakalanacak."

kaynak: a haber

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;