Yeni Anayasa

Kılıçdaroğlu ile Bahçeli görüşecek

CHP ve MHP liderlerinin Çarşamba günü anayasa teklifiyle ilgili yapacağı görüşmeyle ilgili görüşü sorulan Başbakan Yıldırım, "Sayın Bahçeli'nin açıklamalarından ne konuşacakları aşağı yukarı belli oluyor" dedi. Kılıçdaroğlu ise, Bahçeli'nin CHP'yi eleştiren açıklamalarından sonra kendisiyle görüşüp görüşmeyeceği sorusuna, "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır" yanıtını verdi.

[Fotoğraf: CHP Basın Birimi / Arşiv]

chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu, meclis genel kurulu'nda ilk tur görüşmeleri tamamlanan anayasa değişiklik teklifiyle ilgili görüşmek için mhp genel başkanı devlet bahçeli'den randevu istedi. iki lider çarşamba günü saat 12.00'de meclis'te bir araya gelecek. görüşme öncesinde bahçeli twitter hesabından yaptığı açıklamada chp'yi sert ifadelerle eleştirdi.

kılıçdaroğlu-bahçeli görüşmesi hakkındaki görüşleri sorulan başbakan binali yıldırım da bu ifadelere atıfla, "ne konuşacaklar bilmiyorum. anayasanın birinci tur oylaması tamamlandı. ama sayın bahçeli'nin açıklamalarından ne konuşacakları aşağı yukarı belli oluyor" dedi. 

kılıçdaroğlu: söz konusu vatansa gerisi teferruattır

bahçeli'nin açıklamaları partisinin grup toplantısı çıkışında gazeteciler tarafından chp lideri kılıçdaroğlu'na da hatırlatıldı. bu durumda, planlandığı şekilde bahçeli ile görüşüp görüşmeyeceği sorulan kılıçdaroğlu, "söz konusu vatansa, gerisi teferruattır" yanıtını verdi.

birinci tur görüşmelerin tamamlanmasının ardından tbmm içtüzüğü gereği, iki gün ara verildikten sonra ikinci tur görüşmelere başlanabiliyor. pazar akşamı tamamlanan birinci tur görüşmelerin ardından ikinci tur 18 ocak çarşamba başlayacak.

kaynak: aa, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;