Türkiye

Kılıçdaroğlu: İsrail'le ilişkiler askıya alınsın

CHP lideri Kılıçdaroğlu, hükümetin Gazze politikasını eleştirdi; "İsrail'le ilişkilerimizi, Gazze olayları devam ettiği sürece askıya almak zorundayız" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin İsrail ile ilişkilerini askıya alması gerektiğini söyledi. [Fotoğraf: AA]

chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu, partisinin afyonkarahisar il başkanlığı'nı ziyaretinde, gazze'deki olaylarla ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, "biz israil'le ilişkilerimizi, gazze olayları devam ettiği sürece askıya almak zorundayız. venezuela yapıyor da türkiye neden yapmıyor. kişisel çıkarları var. kişisel çıkarlar üzerine inşa ediyorlar" dedi.

türkiye'nin ikiyüzlü politika izlediğini öne süren kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"türkiye'de bağırıp çağırıyor, 'gazze'de şu oldu', 'filistin'de şu oldu' vesaire, o zaman gereğini yap. şimdi vatandaşın tepkisini ben anlarım. vatandaşım cuma namazından çıkar, israil'i protesto eder, ben bunu anlarım... ama hükümet konuşmaz, hükümet icraat organıdır, icraat yapar. şimdi siz israil'le ilişkilerinizi bozmak istiyor musunuz? gereğini yapmak istiyorsanız yolu çok basit, kürecik'teki radar istasyonunu bir kapatırsınız. oradaki istasyondan düzenli olarak israil'e bilgi gidiyor, bunu bilmeyen yok. kapatın diyoruz, nato'nun diyorlar, oysa nato'nun değil. herkes biliyor. ticari ilişkiler; erdoğan'ın çocukları habire israil'le ticari ilişkilerini geliştiriyorlar. niye kesmiyorsunuz, kesmiyorlar. askeri ilişkiler; kesiyor mu, kesmiyor, ne yapıyor sadece konuşuyor. halkı kandırmak için. halkın bu gerçekleri bilmesi lazım."

'hükümetin yaptığı sadece 3 günlük yas ilanı'

başbakan erdoğan'ın, gazze olayını bu kadar protesto etmesi, bunun üzerine söylemler söylemesinin temelinde cumhurbaşkanlığı seçimlerinin olduğunu savunan kılıçdaroğlu, "cumhurbaşkanlığı seçimleri olmasa hiçbir şey olmazdı. bakın musul'da 49 yurttaşımız rehine. bir şey söylüyor mu, hayır. yasak getirildi, mahkeme kararı ile yasak getirildi. bunların tamamı kapatıldı, kapatılmak istendi. biz o olayı da takip ediyoruz. hükümetin yaptığı bir şey var, 3 gün yas ilan edildi, o kadar" dedi.

kılıçdaroğlu ayrıca, gazze'de yaşananlarla ilgili halkın hükümetin gereğini yapmasını beklediğini belirtti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;