Kürt sorunu

Kılıçdaroğlu: Kürt sorununu siyasi ikbâlleri için kullananlar var

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Kürt sorununun bu hâle gelmesi, 35 yıldır devam etmesi beceriksiz siyasetçiler yüzündendir. Bu sorunu kendi siyasi ikbâlleri için kullananlar var” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Mersin'de "STK'lar konuşuyor CHP dinliyor" toplantısında konuştu. [Fotoğraf: AA]

chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu, mersin yenişehir kültür merkezi'nde düzenlenen "stk'lar konuşuyor chp dinliyor" adlı toplantıda yaptığı konuşmada, "kürt sorunu, ister güneydoğu sorunu, ne derseniz deyin. bu sorunun çözülmesi lâzım. bu sorunun bu hâle gelmesi, 35 yıldır devam etmesi beceriksiz siyasetçiler yüzündendir. bu sorunu kendi siyasi ikbâlleri için kullananlar vardır. bu sorunun çözülmesi lazım. kim çözecek? siyaset kurulu çözecek, yani parlamento çözecek" diye konuştu.

en başından beri bu sorunun çözüm yeri olarak meclis'i gösterdiklerini hatırlatarak, bir kişinin bile burnunun kanamasını istemediğini belirten kılıçdaroğlu, "verdikleri çözüm önerilerinin kabul edilmediğini, doğu ve güneydoğu'da bütün kentlerin silah deposu haline dönüştüğünü" savundu.

"bütün delilleri getireceğim ortaya"

"terör örgütüne yardım ve yataklık yapan parti iktidardaki partidir. her şeyde, her söylediğimde koşa koşa mahkemeye giderler, bunu söylüyorum diye hiç kimse korkudan mahkemeye gitmiyor. çünkü bütün delilleri getireceğim ortaya. bu sorun yakıcı bir sorundur, bu sorun çözülmezse ucunda ölüm vardır. bu sorunun çözülmesi lâzım. nasıl çözeceğiz? çözecek insanın önce samimi ve dürüst olması, 'ben bu sorunu çözerim' demesi lazım. yeterli mi? değil. kişisel gizli bir ajandasının olmaması lâzım. 'ben başkan olayım da şimdilik idare edelim' böyle bir şey olmaz."

"yargıç kimliğini taşıyamaz"

yargı bağımsızlığına da değinen kılıçdaroğlu, adaletin kutup yıldızı görevi gördüğünü, yargının tarafsız ve bağımsız olması gerektiğini vurgulayarak, "bir yargıcın siyasi kimliği öne çıkıyorsa o yargıç, yargıç değildir. yargıç kimliğini taşıyamaz. o, emir ve talimat alan kişi değildir. yargısı bağımsız ve tarafsız olmayan bir ülkede siz demokrasiyi sağlayamazsınız, yoktur demokrasi" dedi.

yargının bağımsız ve tarafsız olması için ortak görüş sağlanmasını isteyen kılıçdaroğlu, yargının üzerindeki siyasal baskıların tamamen kaldırılması gerektiğini vurguladı.

"bir kişinin arzusu üzerine gazete kapatılıp..."

medyası özgür olmayan bir toplumun da özgür olamayacağını, medyaya getirilen yasaklarla sorun çözülemeyeceğini, medya özgürlüğü konusunda 149. sırada bulunulduğunu aktaran kılıçdaroğlu, "bir kişinin arzusu üzerine gazete kapatılıp, bir kişinin arzusu üzerine televizyonlar karartılırsa o ülkede demokrasi yoktur. medya özgürlüğü hem benim için hem de bir başkası için geçerlidir" diye konuştu.

kılıçdaroğlu, medyanın halkın gözü, kulağı ve sesi olması gerektiğine vurgu yaparak, anadolu medyası üzerinde de baskı olduğunu savundu.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;