2015 Genel Seçimi

Kılıçdaroğlu: Müslüman'ı Müslüman'a kırdırıyorlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir mitinginde MİT TIR'larına ilişkin görüntüleri yorumlayıp AK Parti'yi eleştirdi. "Suriye'de neler yaptıklarını bu dünya gördü. Müslüman'ı Müslüman'a kırdırıyorlar. Ellerine silah veriyorlar" dedi.

Konular: CHP, Türkiye

mhp liderinden sonra chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu da mit tir'larına ilişkin görüntüleri değerlendirip hükümeti eleştirdi. izmir mitinginde konuşan kılıçdaroğlu, “suriye'de neler yaptıklarını bu dünya gördü. müslüman'ı müslüman'a kırdırıyorlar. ellerine silah veriyorlar" dedi. 

türkiye'nin 'en büyük sorununun israf' olduğunu savunan chp lideri, diyanet işleri bakanı mehmet görmez'e makam aracı polemiğini yeniden gündeme taşırken, şunları söyledi:

"şimdi mağdur edebiyatı yapıyorlar. biz mağdur olduk diyorlar.size çerez parası dediğiniz mercedesler alındı, altınıza altın kaplama klozetler yapıldı. asıl mağdur vatandaş. utanmıyor musunuz? papa'yı örnek gösteriyorsunuz. daha sonra papa açıklama yaptı, uçağım yok israfı sevmem diyor. eğer israf konusunda örnek göstereceksen neden sevgili peygamberimizi örnek göstermiyorsunuz? 'biz yol köprü yapıyoruz.' yol köprü yapmayan hükümet mi var?"

CHP'nin kedisi Şero
[[Fotoğraf: Twitter/SeroCHP]]

kılıçdaroğlu, çankırı'daki mitingde seçim vaadlerine dikkat çekerken, geçmiş seçimlerdeki elektrik kesintilerine atıfta bulunarak "hiç meraklanmayın, genel merkezdeki şero'ya söyledim. 'bütün kedilere haber ver, trafoya girmesin' dedim. hiç endişe etmeyin" dedi. 

kılıçdaroğlu, çankırı belediye meydanı'ndaki konuşmasında "ak parti'nin 13 yıldır iktidarda olduğunu, ülkede 6 milyon 250 bin işsiz, 17 milyon yoksul bulunduğunu" savundu. chp lideri, "hükümetlerin asıl varlık nedeni yoksulluğu, işsizliği bitirmek, refah içinde bir toplum yaratmak. iktidar bunun için olunur. onlar iktidarı ceplerini doldurmak için düşünüyorlar, biz iktidarı halk için düşünüyoruz" dedi.

'refahı tabana yayacağım'

 "yoksulluğu tarihe gömeceğim" vaadinde bulunan kılıçdaroğlu, "sözüm sözdür, refahı tabana yayacağım dedim. nasıl yayılır, gelir aktarımı yapacaksın. 'emekliye ramazan ve kurban bayramı'nda 2 maaş ikramiye vereceğim' dedim kıyameti koparıyorlar" diye konuştu.

kılıçdaroğlu, partisinin yeni 'propaganda başlattığı'nı belirtip " bir numaralı kanun, birer maaş ikramiye verilimesi hakında kanun. yine kılıçdaroğlu söz verdi ama, bağ-kur emeklilerine vermeyecek. niye vermeyelim? en düşük aylığı alanlar, esnaf ve sanatkar. ona da vereceğiz. bu tür propagandalara inanmayın. ama bir gruba, milletvekili emeklilerine vermeyeceğiz. kimse kusura bakmasın, onlara birer maaş ikramiye yok. kredi kartları kullanan, bankalardan tüketici kredisi kullanan vatandaşlarımız var. borçlarını zamanında ödeyemediği için olağanüstü faizler uygulanıyor. ben söz verdim, kredi kartlarının, tüketici kredisi faizlerinin en az yüzde 80'ini sileceğim. bunun devlete hiçbir yükü yoktur. sadece namuslu, kararlı olup, halkı, sadece borçluyu düşüneceksiniz" ifadelerini kullandı. 

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;