PKK

Kılıçdaroğlu: Ne istiyorsanız yapalım

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Şırnak ve Mardin'deki PKK saldırılarıyla ilgili konuştu. "Kim bu işin sorumlusu? Sorumlu siyaset kurumu" diyen CHP lideri, "Ne istiyorsanız çözelim, yapalım, 'Bu dursun artık yeter' diyoruz" ifadelerini kullandı.

Konular: Türkiye, CHP, PKK
[Fotoğraf: AA]

ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu, şırnak ve mardin'deki pkk saldırılarının ve şehit haberlerinin hatırlatılması üzerine, "emin olun ne söyleyeceğimi bilmiyorum. terörü bitirmek için ne gerekiyorsa verelim, bizden ne istiyorsanız her türlü katkıyı verelim dedik. yasa değişikliği, hay hay buyurun yapın, anayasa değişikliği, hay hay buyurun yapın. ne istedilerse bütün talepleri karşılandı ama bugün gerçekten son derece üzgünüm 10 şehidimiz var" dedi.

"iyi de bu işin sorumlusu kim? 10 eve ateş düştü" ifadelerini kullanan kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"ne söylüyoruz? 'şehitlerimize allah rahmet eylesin', evet allah rahmet eylesin, 'ailelerine başsağlığı', ailelerine başsağlığı diliyoruz, 'türk milletinin başı sağolsun', evet türk milletinin başı sağolsun. iyi de bunu ne zaman ve nereye kadar söyleyeceğiz? kim bu işin sorumlusu? bir sorumlu çıkması lâzım, birisinin bir açıklama yapması lâzım, neden bu kadar şehidimiz geliyor, neden bugüne kadar doğru dürüst bir önlem alınmadı diye. neden bu tablo annelerin önüne konuyor? o annelere ne anlatacağız, ne söyleyeceğiz? bu işin sorumlusu siyaset kurumudur, dünyanın her tarafında böyledir. vatandaşı, esnafı manavı, sanayiciyi, sanatçıyı sorumlu tutamayız. ülkeyi kim yönetiyor allah aşkına? nereye gidecek bu ülkenin hâli? ne olacak bu ülkenin hâli ben merak ediyorum. vatandaş olarak merak ediyorum, siyasetçi olarak değil. varsa bir sorun çözelim, getirin çözelim. ne istiyorsanız çözelim, yapalım, 'bu dursun artık yeter' diyoruz."

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;