2015 Genel Seçimi

Kılıçdaroğlu: Ortadoğu ülkesi olmak istemiyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1,5 milyona yakın Türk seçmenin bulunduğu Almanya'da miting yaptı. Kılıçdaroğlu AK Parti iktidarında dış politikayı eleştirdi "Ortadoğu ülkesi olmak istemiyoruz. AB üyesi olmak istiyoruz" dedi.

chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu türklerin yoğun olduğu almanya'nın düsseldorf kentinde konuştu. chp lideri özellikle dış politika ve ekonomi başlıklarında ak parti iktidarını eleştirdi. 4 büyük başkentte türkiye'nin büyükelçisi olmadığını belirten kılıçdaroğlu "böyle bir tabloyu içimize sindiremiyoruz. türkiye'nin bölgesinde onurlu bir duruş sergilemesini istiyoruz. başkalarının iç işlerine karışan bir türkiye istemiyoruz" dedi. 

"biz ortadoğu ülkesi olmak istemiyoruz" diyen kılıçdaroğlu "biz çağdaş bir dünyanın, ab'nin tam üyesi olmak istiyoruz" dedi. chp lideri, "sırtımızı elbette ortadoğu'ya dönmek istemiyoruz. biz ortadoğu'daki kavgaların parçası olmak istemiyoruz" dedi. 

"türkiye'nin temiz siyasete ihtiyacı var" diyen kılıçdaroğlu, "islami holdingler aracılığıyla almanya'da alınterinin nasıl çalındığını hatırlıyoruz" diyerek deniz feneri davasına atıfta bulundu. chp lideri, "en temiz duygularımız, inançlarımız sömürüldü. bir kez daha sesleniyorum: sizin inancınız bizim inancımızdır, sizin kimliğiniz bizim kimliğimizdir" dedi. yurtdışı seçim çevresi oluşturma sözü veren kılıçdaroğlu, "sizler kendi özgür iradenizle seçeceğiniz 10 milletvekilini meclis'e göndereceksiniz" dedi. 

yurtdışı temsilciliklerde çalışanların türkiye'den gönderildiğini belirten kılıçdaroğlu, "yurtdışı temsilciliklerinde çalışanlar yurtdışında yaşayanlar arasından seçilecek" sözü verdi. chp lideri emeklilere de "türkiye'de hangi uygulamayı yapıyorsak almanya'dakilere de aynısı yapılacak. emekli aylığında kesinti olmayacak" vaadinde bulundu. 

"6 milyon işsiz var"

ana muhalefet lideri, 12 yıllık ak parti iktidarını da eleştirirken, "13 yılda 6 milyon 200 bin işsizimiz var. 17 milyon yoksulumuz var. aylık geliri 200 liranın altında 17 milyon. maaşı 1 milyondan az olan 8 milyon emekliden söz ediyorum. korkmuş, sinmiş bir iş dünyasından söz ediyorum. baskı altına alınmış bir medyadan bahsediyorum. borç batağındaki 5 milyon vatandaşımızdan söz ediyorum. üreterek değil yandaşına ihale veren bir düzenden söz ediyorum. bakara makara diyerek inançlarımızla alay eden bir düzenden söz ediyorum. bu tablo türkiye'ye yakışan bir tablo ise iktidara oy verilebilir. ama bu tablo 21. yüzyılın türkiyesi'ne yakışmıyor" diye konuştu.  

kılıçdaroğlu, yüzde 10 seçim barajını da iktidara gelmeleri halinde ilk bir yıl içinde kaldıracaklarını söyledi. 

basın özgürlüğüne de değinen kılıçdaroğlu, "medyası özgür olmayan ülkenin kendisi de özgür olamaz. havuz medyasına son vereceğiz. havuz medyasına giden tüm hortumları keseceğiz" ifadelerini kullandı. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;