Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu

Kılıçdaroğlu suçladı, Çiçek yalanladı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, eski bakanlarla ilgili komisyona getirilen yayın yasağı yüzünden Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i suçladı, Çiçek mahkemeye bir başvurusu olmadığını açıkladı.

Bağış, Çağlayan, Bayraktar ve Güler TBMM Soruşturma Komisyonu'na ifade verecek.

chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu, istanbul'da partisinin bölge toplantısında, 17 aralık operasyonunda adı geçen dört eski bakan ile ilgili yolsuzluk iddialarını soruşturan meclis soruşturma komisyonu'na dair yayın yasağını eleştirdi. kılıçdaroğlu, dört eski bakanın ifade vermesinden önce getirilen yayın yasağı için şunları söyledi: 

"tbmm başkanı sayın cemil çiçek mahkemeye başvuruyor. diyor ki, 'komisyonla ilgili olarak, yayın yasağı getirin'. tbmm'de kurulan komisyonla ilgili yayın yasağı getirin, diyor. ve mahkemeden karar çıkartıyor. ne zamandan beri tbmm hırsızların hamisi konumuna geldi. sayın cemil çiçek bunu açıklar mısın? tbmm'nin görevi bu mudur? senin görevin başka bir şey. senin görevin tbmm'nin itibarını korumaktır. yayın yasağı getirerek kimlere arka çıkıyorsun sen? ayıp, günah değil midir? yaptığın iş doğru mudur acaba? senin vicdanın buna el veriyor mu? devlet soyulacak, tüyü bitmemiş yetimin hakkı elinden alınacak, sen kalkacaksın hırsızların koruyucusu pozisyonuna kendini konumlandıracaksın. bunu kabul etmemiz doğru değil. böyle bir şey olmaz. bu yeni mi oldu? geçmişte de buna benzer olaylar oldu. ama hiçbir zaman tbmm başkanları hırsızları korumak gibi bir pozisyonda kendilerini tutmadılar. ilk kez böyle bir tablo ile karşı karşıyayız."

çiçek: başvurum yok

bu sözler üzerine meclis başkanı cemil çiçek de yazılı bir açıklama yaparak, mahkemeye bir başvurusu olmadığını açıkladı:

"soruşturma komisyonu çalışmalarına yayın yasağı getirilmesi için mahkemeye yaptığım herhangi bir başvuru yoktur. sayın kılıçdaroğlu'nun ifadesi son derece yakışıksız ve yalandır. chp içerisinde çok değerli hukukçular bulunmaktadır. sayın genel başkan kılıçdaroğlu bu konuda mahkemeye nasıl başvuru yapılabileceğini onlardan öğrenebilir ve anamuhalefet partisi genel başkanı olarak açıklama yapıp tbmm başkanı'nı zan altında bırakmadan önce gerekli inceleme ve bilgilendirmeyi yapabilirdi. sayın kılıçdaroğlu, yaptığı bu açıklamayla tbmm başkanı ve tbmm başkanlığı'na karşı saygısız bir tavır sergilemiştir."

aa'dan düzeltme: meclis başkanlığı değil soruşturma komisyonu

çiçek'in açıklamasının hemen ardından tartışmaya konu olan haberi duyuran anadolu ajansı da bir düzeltme yayınladı. düzeltmede, yayın yasağı için başvuruyu yapan kurumun 'tbmm başkanlığı' yerine 'meclis soruşturma komisyonu' şeklinde değiştirildiği belirtildi. 

soruşturma komisyonu'nun başkanının yazısı üzerine, ankara cumhuriyet başsavcılığı'nın talebini karara bağlayan ankara 7. sulh ceza hakimliği, meclis soruşturma komisyonu haberlerine 27 aralık 2014 günü mesai bitimine kadar yayın yasağı koydu. bu tarih komisyonun soruşturmasının bitim tarihi. chp ankara 8. sulh ceza hakimliği'ne başvurarak karara itiraz etti. 

kaynak: aa ve dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;