Gülen örgütü soruşturmaları

Kılıçdaroğlu: Torpil dünyanın en rezil işi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, KPSS’de usulsüzlük iddialarına tepki gösterdi; “Torpili tüm devlet yönetiminden kaldırmamız, çıkarmamız gerekiyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ODTÜ'deki "Geleceği Birlikte Kuruyoruz - Genç İşsizler Buluşması"nda konuştu. [Fotoğraf: AA]

“geleceği birlikte kuruyoruz" buluşmaları kapsamında, odtü vişnelik tesisleri'nde işsiz gençlerle buluşan chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu kpss’deki kopya iddialarını değerlendirdi.

gençlerin en çok 'torpil' konusundan şikâyetçi olduğunu söyleyen kılıçdaroğlu, "kamuya eleman alınırken siyasal görüş, köken ve inanç ayrımı kesinlikle yapılmamalıdır. devlet herkese eşit mesafede yaklaşmalıdır. bilgisiyle, birikimiyle kendisini kanıtlayan kişi devlette memur olmalıdır" dedi. chp lideri şöyle devam etti:

“torpil dünyanın en rezil işidir. bir kişinin elindeki hakkı çalmak demektir. bir kişinin bilgisini, birikimini çalmak demektir. dolayısıyla torpilin tüm devlet yönetiminden kaldırmamız, çıkarmamız gerekiyor. düşünün birisi üniversiteyi bitiriyor, yetmiyor kursa gidiyor, ayrı bir kurs görüyor, kpss'de başarılı olmak için sonra sınava giriyor, atama bekliyor ama yanındaki komşusunun kızı, oğlu hiçbir sınava girmeden doğrudan doğruya atanmış oluyor. nereye? devlette bir göreve. bunu hangi vicdan kaldırır? hangi ahlâk ölçüsü kaldırır? şimdi, 'kpss'yi kaldıracağız.' zaten yandaşlarınız için büyük ölçüde kaldırmışsınız. ama yandaş olmayan, torpili olmayan, hak arayan; bilgisine, birikimine güvenen insanların önüne neden engel koyuyorsunuz? belli alanlar istismar ediliyor. o istismardan yararlanarak yandaşlara belli imkânlar sağlanıyor. buna istisnai memuriyet deniyor."

“o soruların çalındığını biliyoruz”

ankara cumhuriyet başsavcılığı’nın, 2010'daki kamu personeli seçme sınavı'ndaki (kpss) usulsüzlük iddialarıyla ilgili yürüttüğü soruşturmanın sorulması üzerine kılıçdaroğlu, "o sınav sorularının çalındığını da biliyoruz, üniversite sınav sorularının çalındığını da biliyoruz" dedi.

“niye hükümet oldunuz?”

kemal kılıçdaroğlu gençlerdeki işsizlik oranlarının yüksek olduğunu da hatırlatarak şunları söyledi:

"geleceğin beklentisini, umudun üzerine inşa etmek için iş olanağı yaratmak lazım. siz kendi çocuklarınıza iş bulamıyorsunuz, yabancılar için yasa getiriyorsunuz, 'ben onlara iş vereceğim' diye. hani meşhur bir söz vardır, 'ayranı yok içmeye...' diye. devamını söylemiyorum, aynen o tabloyu yaşıyoruz biz. gençler üniversiteyi bitirmiş, iş arıyor, iş vermiyorsunuz. düşünün mühendis, 6 aylık geçici iş, fidan dikecek, 6 ay. dilekçe veriyor, 'ben çalışacağım' diyor, 'hayır sen üniversite mezunusun, bu işi yapamazsın.' niye yapamaz? altı aylık süre için bile siz bir mühendise iş veremiyorsanız, iş yaratamıyorsanız o zaman niye hükümet oldunuz siz? bu soruyu hepimizin sorması lazım."

ankara cumhuriyet başsavcılığı'nın başlattığı kopya soruşturmasında, 82 şüpheli hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkarılmıştı. 14 ilde düzenlenen operasyonda 65 şüpheli gözaltına alınmıştı.

savcılık 2010 yılındaki kpss'de 100 ve üzeri net doğru yapan 3 bin 227 kişi bulunduğunu hatırlatarak, bunlardan 616'sının halen devlet memuru olduğunu belirtmişti.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;