2015 Genel Seçimi

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye koalisyon çağrısı

Koalisyon tartışmaları devam ederken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye “Birlikte hükümet kuralım, Başbakan sen ol” çağrısı yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanlığı seçimi sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye eleştirdi. [Fotoğraf: CHP Basın Birimi / Arşiv]

hürriyet ve sözcü gazetelerine açıklama yapan chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu, mhp lideri devlet bahçeli’ye, “bu dönemde iktidar olmak, ateşe girmek gibi bir şey. gel başbakan ol. bu fedakârlığa varım. ben ateşten gömleği girmeye hazırım” diye seslendi.

chp lideri, “bu koalisyonda kimin önce başbakan olacağı önemli değil. önemli olan da ilkelerde buluşmak. 14 ilkemizde de ayrılık olduğunu görmüyorum” dedi.

hdp desteği nasıl olacak?

kılıçdaroğlu, mhp’nin çözüm süreci konusundaki tutumu nedeniyle hdp’nin desteğini nasıl alacağı yönündeki soruya, “türkiye’nin dünya kadar sorunu var. bunların çözülmesi lazım. siyaset sanatı da çözüm üretme sanatıdır” yanıtını verdi.

chp, mhp ve hdp’nin seçim bildirgelerindeki vaat ve projelerin belli olduğunu söyleyen kılıçdaroğlu, ortak unsurlar üzerinden ülke sorunlarının çözümünde önemli adımlar atılabileceğini kaydetti.

"17-25 balta mı ki gömelim"

“iktidarın yolsuzlukla mücadele etmesi gerekiyor” diyen kemal kılıçdaroğlu, başbakan davutoğlu’nun, "silahları ve baltaları gömün, gelin" çağrısı için de, "bizim elimizde hiçbir zaman balta olmadı. ancak 17-25 aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarını balta olarak görüyorsa yanlış yaklaşıyor” yanıtını verdi.

"oy oranıyla koalisyon kurulmaz"

koalisyonun dengelerinin oy oranlarına göre kurulmak zorunda olmadığını söyleyen kılıçdaroğlu, “davutoğlu partilerin aldığı oy oranları ile koalisyonun oluşabileceğini imâ ediyor. dünyanın hiçbir ülkesinde oy oranlarıyla koalisyon kurulmaz” diye konuştu.

kılıçdaroğlu, almanya’da merkel hükümetinin tek başına iktidardan üç vekil eksik olmasına rağmen sosyal demokratlarla bakanlıkları yarı yarıya paylaştığını hatırlattı.

"18 vekil transfer edilecek" iddiası

kemal kılıçdaroğlu, ak parti’nin tek başına iktidar olmak için diğer partilerden 18 milletvekilini "transfer" edebileceği iddiaları olduğunu söyledi.

chp lideri, “bir bilgi geldi ama elimizde somut veri yok. istihbarat içinde bir birim oluşturulmuş. bütün milletvekillerinin zaafları nedir diye araştırılıyormuş. transfer için ciddi ciddi çalışıldığı söyleniyor” diye konuştu.

kaynak: hürriyet, sözcü

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;