TBMM

Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na 'dört eski bakan' çağrısı

CHP lideri Kılıçdaroğlu adı yolsuzluk iddialarına karışan dört eski bakanın dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istedi. Davutoğlu'na seslenen CHP lideri, "Namuslu bir adamsan, yolsuzluklardan şikâyet ediyor ve 'Ben hırsızın peşini bırakmam' diyorsan, gel bunların dokunulmazlığını kaldıralım" dedi.

Konular: Türkiye, CHP, TBMM
[Fotoğraf: AA]

partisinin grup toplantısında konuşan chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili başbakan ahmet davutoğlu'na tepkiliydi. kılıçdaroğlu, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında adı geçen dört eski bakanın (zafer çağlayan, muammer güler, erdoğan bayraktar, egemen bağış) ve başbakan'ın dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi. davutoğlu'na seslenen kılıçdaroğlu, "yolsuzluklardan şikâyet ediyorsan gel, bunların dokunulmazlığını kaldıralım" dedi.

chp lider kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"birilerinin dokunulmazlığını kaldıracaksan o vatandaşın dosyasını getir 276 oyla kaldır; anayasa değişikliğine gerek olmadan. niye yapmıyorlar? onlar da bunun çıkmasını istemiyorlar ama milleti kandırmak istiyorlar."

"be etkisiz eleman. 'hodri meydan' diyen sensin, neden kaldırmıyorsun? çık de ki 'benim dokunulmazlığımı da kaldırın'. diyebiliyor mu? diyemiyor. neden? çünkü ağabeyinden korkuyor."

"davutoğlu'nun ve bakanların dokunulmazlığı aynen devam edecekmiş. aynen devam etsin diyorlar. hani 'hodri meydan' diyordunuz?"

"namuslu bir adamsan..."

"vatandaş sanıyor ki bunların dokunulmazlığı kalkacak. hayır. hırsız hırsızı korur."

"buradan davutoğlu'na sesleniyorum: namuslu bir adamsan, yolsuzluklardan şikâyet ediyor ve 'ben hırsızın peşini bırakmam' diyorsan, gel bunların (dört eski bakan) dokunulmazlığını kaldıralım."

"bunların bir ağabeyi var hani, 'anayasadan laiklik kalkmalı, şeriat gelmeli' diyor. valla bunlar şeriat gelmedi diye memnunlar. çünkü şeriat gelse bunlar kolu kesik gezecek."

tbmm başkanı ismail kahraman yeni anayasada laiklik ilkesinin yer almaması gerektiğini söylemişti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;