Türkiye

Kılıçdaroğlu'ndan Kurtulmuş'a tepki: Çok talihsiz bir itiraf

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un, "Referandumda büyük oranda ‘evet’ çıktıktan sonra terör örgütleri, hiçbir şekilde sesi soluğu çıkmayacak noktaya gelir" sözlerine tepki gösterdi. "Bu çok talihsiz bir itiraf" diyen Kılıçdaroğlu, "Gerçekten olay böyleyse bugünkü terörün kaynağı bu hükümettir" diye konuştu. Kurtulmuş cevaben Kılıçdaroğlu'nun sözlerine "Siyasi suistimal" ve "Çarpıtma" dedi.

Konular: Türkiye
[Fotoğraf: AA]

24 yıl önce suikasta uğrayan gazeteci uğur mumcu'nun ankara'daki anma törenine katıldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan chp lideri kemal kılıçdaroğlu'na, hükümet sözcüsü numan kurtulmuş'un anadolu ajansı'na yaptığı açıklamalar soruldu. numan kurtulmuş, anayasa referandumundan 'evet' çıkmaması için terör örgütlerinin "türkiye’de bir korku atmosferi oluşturma" ihtimaline karşı önlem aldıklarını söylemiş, "referandumda büyük oranda ‘evet’ çıktıktan sonra da bu terör örgütleri, hiçbir şekilde sesi soluğu çıkmayacak noktaya gelir" demişti. kılıçdaroğlu bu sözlere tepkiliydi.

"bu, şu anda 'terörü biz destekliyoruz'un itirafıdır. yani 'sürekli terörü besliyoruz, terör örgütlerine göz yumuyoruz, insanlar ölüyor, insanlar katlediliyor... eğer bizi seçerseniz, başkanlık rejimini getirirseniz, tek adam rejimini getirirseniz terör bitecek' anlamına geliyor. bu itiraftır. bu çok talihsiz bir itiraftır. eğer gerçekten olay böyleyse bugünkü terörün kaynağı bu hükümettir. bunu da hükümet sözcüsü açıkça itiraf etmiştir. çok üzgünüm. böyle bir lafı asla duymak istemezdim. numan kurtulmuş gibi birisinin kalkıp bu lafı 80 milyonun önünde yapmış olması gerçekten son derece hazindir, utanç vericidir."

başbakan binali yıldırım da geçtiğimiz hafta bir grup gazeteciyle anayasa değişikliğinde ikinci tur oylama devam ederken meclis'te bir araya gelmişti. başbakan yıldırım, anayasa referandumu sürecinde vatandaşın oyunu, ekonomiden çok terörle mücadeleye ilişkin algının belirleyeceğini söylemişti.

kurtulmuş'tan yanıt

başbakan yardımcısı numan kurtulmuş, chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu’nun sözleri üzerine açıklamada bulundu. kurtulmuş, sosyal paylaşım sitesi twitter’daki hesabında, "sayın kılıçdaroğlu’nun bugünkü açıklamasından anlaşılıyor ki kendisi, ne söylediklerimi okumuş ne de dinlemiştir. bir muhabirin, yorumunu katarak yönelttiği soruya, sözlerimi çarpıtarak ve bağlamından kopararak, cevap vermesi siyasi suistimaldir." ifadesini kullandı.

başbakan yardımcısı kurtulmuş, "chp liderinin ‘olay böyleyse’ sözünün arkasına saklanarak gündem oluşturma kaygısıyla ağzına geleni söylemesi en hafif tabirle basiretsizliktir. eğer sözlerimden sayın kılıçdaroğlu, bugünkü söylediklerini anlamışsa vay ana muhalefetin haline." değerlendirmesini yaptı.

kaynak: al jazeera, twitter

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;