Türkiye

Kılıçdaroğlu'ndan Merkez Bankası tepkisi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkez Bankası'na yönelik eleştirileri hakkında "Hiçbir parlamenter rejimde cumhurbaşkanları, Merkez Bankası'nın görevlerine müdahale etmezler" dedi.

sosyalist enternasyonal başkanı yorgo papandreu ile ankara'daki görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı erdoğan'ın merkez bankası ile ilgili eleştirilerine tepki gösterdi. chp lideri, "sayın cumhurbaşkanı'nın merkez bankası ile ilgili açıklama yapması doğru değil. dünyanın hiç bir ülkesinde de hiçbir parlamenter rejiminde cumhurbaşkanları, merkez bankası'nın görevlerine müdahale etmezler, doğru bir anlayış değildir bu" dedi.

merkez bankası'ndan sorumlu bakan ve başbakan olduğunu vurgulayarak, "hukuk ayaklar altına alınıyor. defalarca söyledim, sayın cumhurbaşkanı tarafsız davranacağına ilişkin namusu ve şerefi üzerine parlamentoda yemin etti. ben yine sayın cumhurbaşkanına hatırlatmak istiyorum. lütfen, namusunuz ve şerefiniz üzerine ant içtiniz, ettiğiniz yemine sadık kalın" şeklinde konuştu.

merkez bankası'nın faiz indirimini yeterli bulmayan cumhurbaşkanı erdoğan, "vatanı satmak yüksek faizle, enflasyonla, kötü yönetimle olur" ifadesini kullanmıştı. 

kaynak: anadolu ajansı 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;