2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi

Kılıçdaroğlu'ndan muhaliflere rest

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini istifaya davet eden Emine Ülker Tarhan ve beş milletvekiline yanıt verdi, “Hem çalışmayacaksın hem de eleştireceksin. CHP’yi bu eski hastalıktan kurtarmak lazım" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan ve beş milletvekili, cumhurbaşkanı seçimindeki başarısızlığın sorumlusunun Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi. [Fotoğraf: AA - Arşiv]

chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçimindeki başarısızlığı ve partisindeki muhalif kanattan gelen ‘kurultay’ çağrılarını yorumladı.
cumhuriyet gazetesi’nin sorularını yanıtlayan kılıçdaroğlu, chp milletvekili emine ülker tarhan öncülüğündeki altı muhalif milletvekilini cumhurbaşkanı seçimi için yeterince çalışmamakla suçlarken, “hem çalışmayacaksın hem de eleştireceksin. chp’yi bu eski hastalıktan kurtarmak lazım. bunu yapmak konusunda kararlıyım” mesajını verdi.

"akp'deki çatlağı gölgeliyorlar"

muhalif kanadın mhp ve chp'nin ‘çatı adayı’ ekmeleddin ihsanoğlu’nun ‘başarısızlığı için her türlü çabayı gösterdiğini’ savunan chp lideri, “şimdi de yine aynı şekilde akp’nin içinde erdoğan ile gül arasındaki büyük çatlağı gölgelemek için bu tartışmalara zemin hazırlanıyor” dedi.

"görelim bakalım partide ne kadar destekçileri varmış"

istifa taleplerini de yanıtlayan kılıçdaroğlu, “beni o göreve onlar getirmedi ki taleplerini yerine getireyim. aralarında hukukçular olmasına rağmen bu basit gerçeği bile anlamaktan uzaklar” diye konuştu.
kılıçdaroğlu, kurultay çağrılarına da “güçleri yetiyorsa kurultay için gerekli imzayı toplayıp karşıma çıkarlar. görelim bakalım ne kadar destekçileri varmış partide” diyerek meydan okudu.
chp lideri, tarhan ve beş milletvekilinin yaptığı çıkışlardan rahatsız olduğunu savunurken de, "burada üzülerek ifade edeyim ki, bu arkadaşlarımın çoğunu siyasete taşıyan benim. bir hata aranacaksa bunları getiren kişi olarak bende aranması lazım” dedi.

"muharrem ince diğerleri gibi değil"

kılıçdaroğlu, twitter’dan seçim sonucunu ‘hezimet’ olarak niteleyen chp grup başkanvekili ve yalova milletvekili muharrem ince’yi ayrı bir kefeye koyarken, “o diğerleri gibi değil. ekmel bey’in adaylığını o da savunmuyordu. ancak resmi olarak adayımız olduğu an “beni üç ilde görevlendirin, gidip çalışacağım” dedi ve nitekim gitti, çalıştı. dolayısıyla onun yaptığı eleştirilere saygı duyarım. o konuda tek söyleyebileceğim şu: sayın ince grup başkanvekili olarak benim vekilimdir. kamuoyuna dönük eleştiri yapma hakkı yok. keşke gelip bu eleştirilerini yetkili organlarımızda yapsaydı” diye konuştu.

"ihsanoğlu üstün performans gösterdi"
habertürk gazetesi'yle söyleşisinde de cumhurbaşkanı seçimini başarı olarak nitelendirmediğini belirten kılıçdaroğlu, ihsanoğlu’nun seçim sürecindeki tutumunu övüp,  “kendisi de (ekmeleddin ihsanoğlu) beklentinin çok ötesinde performans gösterdi. türk siyasetine yeni üslup getirdi, hiçbir hakarete yanıt vermedi” dedi.

kaynak: habertürk gazetesi, cumhuriyet gazetesi

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;