Yeni Anayasa

Kılıçdaroğlu'ndan referandum genelgesi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, parti teşkilatına gönderdiği genelgede "Sandıklara sahip olmalarını, 'hayır'dan sonra bir bayram havası estirmemelerini" istedi, "Böyle davul zurna çalmak, kornalar, arabalara binmek bunlardan kaçınmalarını istedik" dedi.

[Fotoğraf: DHA]

chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu, partisine referandum günü partililerden beklenen davranışlar hakkında bir genelge gönderdiğini açıkladı. "sandıklara sahip olmalarını, 'hayır'dan sonra böyle bir bayram havası estirmemelerini istedik" diyen kılıçdaroğlu, "her zamanki sakin duruşumuz olacak. çünkü bu 'hayır' bir partinin 'hayır'ı değil, ülkenin 'hayır'ıdır" dedi, "böyle davul zurna çalmak, kornalar, arabalara binmek bundan kaçınmalarını istedik" diye ekledi.

kılıçdaroğlu, tele1 tv'de katıldığı "5. boyut özel" programında merdan yanardağ ve emre kongar'ın sorularını yanıtladı.

kılıçdaroğlu, halk oylamasında "hayır" çıkarsa parti olarak ne yapacaklarının sorulması üzerine, şunları kaydetti:

"bu gün örgüte bir genelge gönderdik. 'hayır' çıkacağı konusundaki kararlılığımızı ifade ettik örgütümüze. sandıklara sahip olmalarını, 'hayır'dan sonra böyle bir bayram havası estirmemelerini istedik. her zamanki sakin duruşumuz olacak. çünkü bu 'hayır' bir partinin 'hayır'ı değil, ülkenin 'hayır'ıdır. ülke bu kararı almıştır. çünkü tek başına chp değil, bizim dışımızda sivil toplum örgütleri, diğer siyasal partiler, meslek kuruluşları, herhangi bir partiye üye olmayan vatandaşların katkılarıyla bir kazanım elde edilmiştir, bir demokrasi kazanımı elde edilmiştir. dolayısıyla yapılacak fazla bir şey yoktur. bunu soğuk kanlılıkla karşılayalım ve öyle götürelim. böyle davul zurna çalmak, kornalar, arabalara binmek bundan kaçınmalarını istedik. dolayısıyla bu görüşümüzü genelge olarak örgütlere bildirdik."

halk oylamasında "evet" çıkması hâlinde ne yapacakları sorulan kılıçdaroğlu, "o çıkmayacağı için o konuda hiç düşünmedik." dedi.

'oy kullanın' çağrısı

chp genel başkanı, "herkes mutlaka sandığa gitsin ve oyunu kullansın. oy kullandığımız sürece bir sorun yok. katılım oranı ne kadar yüksek olursa 'evet' ile 'hayır' arasındaki fark, 'hayır' lehine o kadar büyüyor" diye konuştu. kılıçdaroğlu, bir soruya karşılık, çok sayıda kendisini "ülkücü" ya da "milliyetçi" olarak tanımlayan kişinin "hayır" oyu kullanacağını söyledi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;