CHP

Kılıçdaroğlu'ndan TBMM Başkanı'na mektup

CHP lideri Kılıçdaroğlu, görüştüğü Meclis Başkanı Kahraman'a mektup sundu. Mektupta Kahraman'a "Meclis'teki 4 partinin terör sorununa çözüm için bir çalışma başlatması" çağrısında bulunuluyor.

Konular: Türkiye, CHP, TBMM
Arşiv

chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu, partisinin grup başkanvekilleri levent gök, engin altay ve özgür özel ile birlikte meclis başkanı ismail kahraman'ı meclis'te ziyaret etti. kılıçdaroğlu, yaklaşık 50 dakika süren görüşmede kahraman'a bir mektup sundu. görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan kılıçdaroğlu, "sayın başkan'ı ziyaret ettik. kendisine bir mektup sunduk. yaşanan terör olayları dolayısıyla tbmm başkanı'nın inisiyatif almasını istedik. soruna çözüm bulmak, sorunun çözümüne katkı vermek için tbmm'nin daha etkin çalışması gerektiği kanısındayız. bunu sayın başkan'a aktardık" diye konuştu. 

kahraman'a "meclis'teki 4 partinin terör sorununa çözüm için bir çalışma başlatması" çağrısında bulunulan mektupta şu ifadeler öne çıktı:

"siyaset kurumunun temsilcileri olarak, eksiksiz bir sorumluluk anlayışıyla türkiye cumhuriyeti’mizin tüm yurttaşlarına karşı umut olacak tek adresi çalışır kılmalıyız. sizden terör konusunda parlamentoyu harekete geçirmenizi bekliyor, öncülüğünüzde atılacak adımların ivedi ve sürdürülebilir olması gerektiğine inanıyoruz. terör sorununa son vermek için meclis’teki dört partinin bir araya gelmesinin, sorunun çözümü konusunda iradelerini açık bir biçimde ortaya koymalarını sağlayacak bir çalışmanın başlatılmasının zorunluluğunu vurguluyoruz.

sayın başkan, meclis başkanı sıfatıyla bu süreçte yüce meclisi toplayıp, parlamento geleneği içindeki tüm kurumsal birikimden yararlanarak, partilerin teröre karşı ortak çalışma imkanlarının yaratılmasında inisiyatif almanızın tarihi önemde bir görev olduğu yönündeki inancımı ve beklentimi paylaşıyor, chp olarak bu konuda atacağınız her adımı destekleyeceğimizi belirtiyorum.”

pazartesi günü, ankara saldırısıyla ilgili açıklama yapan chp lideri kılıçdaroğlu, hükümeti suçlamış, "ülkeyi ben yönetmiyorum, hesabını vermeleri lâzım" demişti. ülkede yönetim krizi yaşandığını savunan kılıçdaroğlu, meclis başkanı'na da "terör konusunda ortak çalışma" çağrısı yapmıştı.

"terör tek başına bir siyasi partinin sorunu olmanın ötesine geçti, ulusal sorunumuz hâline geldi. hepimiz ortak mücadele etmeliyiz. en büyük görev tbmm başkanı’na düşüyor; parlamentoyu terör, sorunun çözümü konusunda çalıştırmalı. sayın meclis başkanı’ndan istirhamım, madem tbmm’ye kurucu meclis, gazi meclis diyoruz, o işleve dönmeli. terör konusunda tbmm harekete geçmeli. nasıl çözüleceği konusunda net ve açık iradesini ortaya koymalı. biz hazırız. 9 kez önerge verdik. çözelim, gelip hükümet bilgi versin, arzu ediyorlarsa toplantı kapalı olsun dedik. ret cevabı çıktı. meclis başkanı’na çağrı yapıyoruz, parlamento terör konusunda bir araya gelmeli ve çalışmalı."

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;