Türkiye

Kilis'e 3 roket mermisi düştü: 1'i ağır 12 yaralı

Kilis Valisi, kent merkezine Suriye tarafından 3 roket mermisi düştüğünü açıkladı. Vali, 12 yaralıdan birinin hayati tehlikesi olduğunu belirtti. TSK, roket atılan hedefi vurdu.

[Fotoğraf: AA]

suriye tarafından ateşlenen üç roket mermisi kilis'teki atatürk mahallesi ince sokak'a düştü. roketlerden biri bir eve isabet etti. patlamada 12 kişi yaralandı. yaralılar ambulanslarla kilis devlet hastanesi'ne kaldırıldı.

patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. polis ekipleri çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı.

patlamanın etkisiyle bazı ev ve araçların camları kırıldı.

kilis valisi süleyman tapsız, "kilis kent merkezine suriye tarafından 3 roket mermisi isabet etti. 12 yaralı var. birinin hayati tehlikesi bulunuyor. türk silahlı kuvvetleri, roket atılan hedefi ateş altına aldı. hedefler yok edildi" diye konuştu.

işid hedefleri vuruldu

olayın ardından, kilis'in elbeyli ilçesinde konuşlandırılan sınır birlikleri tarafından misilleme amacıyla top atışları yapıldı.

sınır hattındaki topçu birliklerince bölgedeki işid mevzilerinin vurulma anı, türkiye tarafından da görüldü.

bu arada, abd öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da işid mevzilerini vurdu.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;