Türkiye

Kilis'e iki roket mermisi atıldı

Kilis'e Suriye tarafından iki roket mermisi atıldı. Mermilerden biri kent merkezindeki Orman İşletmesi bahçesine, diğeri de İl Tarım Müdürlüğü bahçesine düştü.

suriye tarafından kilis'e bu sabah 2 roket mermisi daha atıldı. 2 roket mermisi de kent merkezine, boş arazilere düştü. mermilerden birisi kilis il tarım müdürlüğü bahçesine düştü. patlamada bazı hayvanlar telef oldu. diğer mermi de kilis orman işletmesi bahçesine düştü.

olayın ardından tsk'dan yapılan açıklamaya göre roket mermilerinin atıldığı yer, bölgede konuşlu olan antpq-36 hedef tespit radarıyla tespit edildi. işid'ın silah mevzileri tespit edilerek sınırda konuşlu fırtına obüsleri ve çok namlulu roket atar (çnra) bataryasıyla ateş altına alındı ve 2 katyuşa mevzii imha edildi. ilk belirlemelere göre 3 işid'li öldürüldü.

kilis, son dönemde sık sık işid tarafından atılan roket mermilerinin hedefi oluyor.  

işid tarafından atılan roketler nedeniyle şimdiye kadar 20 kişi hayatını kaybetti.

kaynak: dha

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;