Türkiye

Kilis'e roket mermisi atıldı

Kilis kent merkezine, Suriye'den ateşlenen 3 roket mermisi atıldı. Biri ağır 5 çocuk yaralandı. Roketlerin atıldığı Suriye'deki hedefler, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait çok namlulu roketatarlar ve Fırtına obüsleriyle ateş altına alındı. Valilik saldırıyı IŞİD'in gerçekleştirdiğini duyurdu.

Konular: Türkiye, IŞİD, PKK

suriye'den saat 18.25 sıralarında peş peşe ateşlenen katyuşa roketlerinden biri, kilis kent merkezinin kazım karabekir mahallesi'ndeki bir evin duvarına isabet etti. bu esnada dışarıda oynayan mehmet yüksek (11), muhammed nur sefer (9), hüseyin said (5), mehmet durmuş karlı (8), kerem halipçi (10) yaralandı. 112 acil servis ekibi ve vatandaşlar tarafından kilis devlet hastanesine kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı. çocuklardan mehmet yüksek'in hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. valilik saldırıyı işid'in gerçekleştirdiğini duyurdu.

il emniyet müdürü candemir özdemir ile jandarma alay komutanı albay gökhan şahin de hastaneye gelerek, yaralıların durumu hakkında bilgi aldı. polis ekipleri, kazım karabekir mahallesi'ni güvenlik çemberine alarak, olay yeri incelemesi yaptı. ekrem çetin mahallesi ve sebze hali mevkisinde boş alanlara isabet eden 2 roket mermisi ise can ve mal kaybına neden olmadı.

kilis valiliğinden olayla ilgili, "suriye'den (daeş bölgesi) atıldığı tespit edilen 3 roket mermisi saat 18.25'te il merkezinde muhtelif yerlere isabet etmiştir. olay sonucunda 1' i ağır olmak üzere 5 kişi yaralanmıştır" açıklaması yapıldı.

bölgedeki kaynaklardan alınan bilgiye göre, kilis'e roketlerin atıldığı suriye'de tespit edilen hedefler, türk silahlı kuvvetlerine ait çok namlulu roketatarlar ve fırtına obüsleriyle misliyle ateş altına alınıyor.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;