Türkiye

Kilis'e yine roket düştü

Kilis kent merkezine bu sabah Suriye tarafından atılan 2 roket mermisi düştü. En az 2'si ağır 8 kişi yaralandı. Akşam saatlerinde de ilçeye 5 katyuşa roketatar mermisi düşmüş, 12 kişi yaralanmıştı.

Konular: Türkiye

akşam saatlerinde 5 katyuşa roketatar mermisinin düşmesi sonucu 12 kişinin yaralandığı kilis'e, sabah saat 09.40'da suriye'den atılan 2 roket mermisi daha düştü. ekrem çetin mahallesi'ndeki yerleşim alanlarının bulunduğu noktaya düşen roketlerin patlamasının ardından bölgeye polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. 2'si ağır 8 kişi yaralandı.

mermilerden biri otogar civarındaki boş araziye düştü, diğeri ise ibni sina caddesi'ndeki 4 katlı pansiyonun birinci katına isabet etti.

yaralılar, 112 acil servis ekiplerince kilis devlet hastanesine kaldırıldı. mermilerin düştüğü bölgede binalar ve bazı araçlarda hasar oluştu.

bu arada, roket mermisi isabet eden binanın karşısındaki kilis belediyesi geçici eğitim merkezi'nde eğitim gören suriyeli öğrenciler tahliye edildi.

daha önce de 4 kişi ölmüştü

suriye'nin işid denetimindeki bab bölgesinden geçen 18 ve 23 ocak ile 8 mart günleri ateşlenen roket mermileri kilis'te bir okul ile mahalleye isabet etmiş 4 kişi ölmüş, 4 kişi de yaralanmıştı. bunların yanı sıra suriye tarafından zaman zaman atılan roketler kilis kent merkezindeki yerleşim alanlarına isabet etmiş, hasara yol açan patlamalarda yaralanan olmamıştı. 7 nisan'da da kilis kent merkezine iki katyuşa roket mermisi düştü. 3 kişi yaralandı. 

kaynak: dha, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;