IŞİD

Kilis'te hudut karakolu yakınına saldırı

IŞİD'in Suriye'den Kilis Öncü Hudut Karakolu sorumluluk bölgesine akşam saatlerinde attığı dört roket, karakol binası dışında boş araziye düştü. Roketlerin atıldığı Turkuman Barik bölgesine yönelik karşı atışta 13 IŞİD'li öldürüldü. Dört araç ile üç top mevzisi de imha edildi.

Konular: IŞİD, Türkiye, Suriye
[Fotoğraf: AFP / Arşiv]

işid tarafından kilis öncü hudut karakolu sorumluluk bölgesine akşam saatlerinde atılan dört roket, karakol binası dışında boş araziye düştü. bunun üzerine, bölgedeki antpq-36 hedef tespit radarıyla, roketlerin atıldığı turkuman barik bölgesindeki daeş mevzileri tespit edildi. sınırda bulunan fırtına obüsleri ve çok namlulu roket atar (çnra) bataryasıyla ateş açılması sonucunda ilk belirlemelere göre 13 işid'li öldürüldü.

bu atışlar sonucunda, ikisi üzerinde doçka taşıyan dört araç ile aynı bölgede tespit edilen üç top mevzisi de imha edildi.

roket saldırıları nedeniyle ocak ayından beri 20 kişinin hayatını kaybettiği kilis'e bu sabah saatlerinde de işid bölgesinden iki roket atılmış, kent merkezine düşen roket mermileri nedeniyle bir kişi yaralanmıştı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;