Asya - Pasifik

'Kim demiş İslâmofobi yok diye?'

Yeni Zelanda'nın Huntly kasabasında araçlarıyla seyahatten dönen bir grup Müslüman kadın, 27 yaşındaki Megan Walton adlı kişinin sözlü ve fiziksel ırkçı saldırısına uğradı.

Konular: Asya - Pasifik

yeni zelanda'nın huntly kasabasında araçlarıyla seyahatten dönen bir grup müslüman kadın, 27 yaşındaki megan walton adlı kişinin sözlü ve fiziksel ırkçı saldırısına uğradı. irkçı saldırıya maruz kalan kadınlardan mehpara khan'ın kişisel twitter hesabından, "kim demiş islâmofobi yok diye? bu az önce huntley'de oldu. titriyorum" metni ile paylaştığı olay anını gösteren görüntülerde, walton'ın hakaretlerle birlikte kadınlara bira kutuları fırlattığı görülüyor. 

"burada olmaya hakkın yok. ben burada doğdum. bu ülke bana ait" diye bağıran walton, kadınlardan arabalarına binip bulundukları yerden derhal uzaklaşmalarını istiyor.

kadınların şikayetinin ardından walton, gözaltına alındı. hakkındaki hakaret ve fiziksel saldırı suçlamalarını kabul etti. 

twitter ve facebook'tan birçok destek mesajı alan mehpara khan, polislerden kendisine saldırıda bulunan kadına onu affettiklerini söylemesini istediklerini yazdı, "sadece ihtiyacı olan desteği almasını istiyoruz" dedi.

kaynak: twitter

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;