Suriye'de iç savaş

Kirby: Halep ve Şam'da saldırılar sürüyor

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, ateşkes nedeniyle Suriye'deki şiddet olaylarında "büyük bir azalma olduğunu" söyledi. Ancak, Esed rejimine bağlı birliklerin Halep, Şam ve İdlib'de saldırmaya devam ettiğini de ekledi.

[Fotoğraf: Reuters]

abd dışişleri bakanlığı sözcüsü john kirby, günlük basın toplantısında suriye'de ramazan bayramı dolayısıyla ülkenin dört bir yanında üç günlük ateşkes ilân edilmesiyle ilgili değerlendirme yaptı.

üç günlük ateşkes ilânının ikinci gününe girildiğini hatırlatan kirby, "şiddet olaylarında büyün bir azalma söz konusu. bu da bize tarafların istemeleri durumunda şiddeti sonlandırabileceğini göstermektedir" dedi.

esed rejimine bağlı birliklerin halep, şam ve idlib şehirlerinde saldırılar yaptığını belirten kirby, rejimin bu süreç içerisinde de saldırılarına devam etmesinden rahatsızlık duyduklarını bildirdi.

kirby, bu süreç içerisindeki ihlâlleri yakından takip etmeye devam edeceklerini belirterek, rusya’ya çağrıda bulundu ve moskova yönetiminden esed rejimi üzerindeki etkisini kullanmasını istedi.

suriye resmi ajansı sana'da yer alan haberde, suriye ordusunun ramazan bayramı dolayısıyla çarşamba gecesi saat 01.00'den başlayarak 8 temmuz 2016 gece yarısına kadar ülkenin dört bir yanında 72 saatlik ateşkes ilân ettiği belirtilmişti.

kaynak: reuters, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;