Kırgızistan

Kırgızistan'daki Çin Büyükelçiliği'ne bombalı saldırı

Çin'in Bişkek Büyükelçiliği'ne bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Kırgızistan Başbakan Yardımcısı Razakov, "Saldırganın öldüğü olayda 2 güvenlik görevlisi de yaralandı" dedi.

[Fotoğraf: Reuters]

kırgızistan'ın başkenti bişkek'teki çin büyükelçiliği binasının batı kapısından içeri girmeye çalışan bir otomobilde sabah saatlerinde patlama meydana geldi. çevre bölgelerden de duyulan patlamanın ardından bölge güvenlik kordonu altına alınırken, olay yerine itfaiye ve ambulans sevk edildi. güvenlik kaynakları saldırının bir terör eylemi olduğunu, olayın aydınlatılması ve saldırganın kimliğinin belirlenebilmesi için çalışma yürütüldüğünü belirtti.

inceleme için olay yerine giden kırgızistan başbakan yardımcısı ceniş razakov, "saldırganın öldüğü olayda, 2 güvenlik görevlisi de yaralandı" açıklamasını yaptı.

kaynak: aa, reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;