Ukrayna

Kırımlılar referanduma hazırlanıyor

Kırım'da referandum için son hazırlıklar yapılıyor. Referandumun sonucuna göre Kırım Rusya'ya bağlanabilir. Batılı ülkeler referanduma karşı olduklarını açıkladı.

Konular: Avrupa

kırım’da referandum 16 mart’ta gerçekleşecek. referandumdan çıkacak sonuca göre kırım ukrayna’da kalacak ya da rusya’ya bağlanacak. referandum için artık son hazırlıklar tamamlanıyor.

1 milyon 500 bin adet oy pusulası basılacak, bin 200 tane de oy merkezi kurulacak.

kırımlılar ise bölünmüş durumda. bir taraf ukrayna’nın egemenliği altında kalmak isterken diğer taraf rusya’ya bağlanmaktan yana.

batılı ülkeler de referanduma karşı çıktıklarını açıkladı. almanya, ingiltere ve abd gibi ülkeler rusya ile ukrayna krizinin çözümünde siyasi diyalog yoluyla ilerleme sağlanmaması halinde  vize yasağı ve malvarlığı dondurulması gibi uygulamaların söz konusu olacağını açıkladı.

 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;