Ekonomi

Kişi başı kırmızı et üretimi 14,7 kilogram

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, "Kişi başı kırmızı et üretim miktarı 6,10 kilogramdan 14,7 kilograma çıktı" dedi.

Konular: Türkiye, Ekonomi, Yaşam
[Fotoğraf: AA]

gıda, tarım ve hayvancılık bakanı faruk çelik, mhp istanbul milletvekili izzet önder'in yazılı soru önergesini yanıtladı. hayvancılığa verilen desteğin 2002 yılında 83 milyon lirayken, 2015 yılında 2,9 milyar liraya yükseldiğini belirten çelik, 2003-2015 döneminde hayvancılığa toplam 17,7 milyar lira destek sağlandığını kaydetti.

toplam destek miktarı içerisinde hayvancılığın payının 2002 yılında yüzde 4,4 iken, 2015 yılında yüzde 29'a çıkarıldığını ifade eden çelik, karma yem ürünlerinde kdv'nin kaldırılması, atıkların desteklenmesi, küpe uygulaması, hayvan ırklarının ıslahı, veri tabanı oluşturulması, tigem'in kapasite artırma çalışmaları, kredi desteği gibi uygulamaları hatırlattı.

çelik, sağlanan destekler ve başlatılan yeni projelerle kırmızı et üretiminde önemli artışlar sağlandığını belirterek, 2002 yılında 421 bin ton olan kırmızı et üretiminin 2015 yılında 1 milyon 149 bin tona ulaştığını; kişi başı kırmızı et üretim miktarının ise 2002'de 6,10 kilogramken 2015 yılında 14,7 kilogram olarak gerçekleştiğini bildirdi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;