Eğitim

Kitaplardan ayrımcı ifadeler çıkarılacak

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ders programı ve kitaplarındaki cinsiyet eşitliğine aykırı bölümlerin çıkarılacağını söyledi.

Konular: Türkiye
Avcı, Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Projesi'nin açılış toplantısına katıldı. [Fotoğraf: AA]

milli eğitim bakanlığı, "eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesi" isimli bir proje başlattı. iki yıl sürecek proje kapsamında ders programları ve ders kitapları incelenecek. buradaki cinsiyetçi ifadeler temizlenecek. cinsiyet eşitliği ile ilgili üniteler eklenebilecek.  

projenin açılışında konuşan milli eğitim bakanı nabi avcı, öğretmenlerin büyük bir bölümünün kadın olmasına karşın, yönetimde kadın sayısının çok düşük olduğunu vurguladı. avcı, proje kapsamında 10 ders programı ve 80 ders kitabının gözden geçirileceğini, ders kitabı seçiminde görev yapanlara cinsiyet eşitliği konusunda eğitimlerin verileceğini söyledi. 

avcı, toplantıdan ayrılırken "toplumsal cinsiyet eşitsizliğine ilişkin dersin müfredata konulup konulmayacağı" sorusu üzerine şunları söyledi: 

"bizim ortalama haftada 40 saat ders yapma şansımız var. dolayısıyla her önemli konuyu ayrı bir ders konusu haline getirme imkanımız yok. özellikle bu tip konular ayrıca bir ders konusu olduğu zaman biraz formalite icabı yapılır hale de dönüşebiliyor. onun için biz bu tür konuları, diğer derslerin içerisine yedirerek diğer müfredatın içinde eriterek verdiğimiz zaman çok daha etkili olacağını düşünüyoruz."

kaynak: aa

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;