PKK

"Kitaplarım bile kül oldu"

Şırnak'ın Silopi ilçesinde çatışmaların ardından evinin halini gören aile yaşanan olaylara tepkili. 6 çocuk babası Ahmet K. açlıktan hayvanlarının telef olduğunu söyledi. Evin sınavlara hazırlanan çocukları kitaplarının bile kül olduğunu söylüyor.

Konular: PKK, Türkiye

şırnak'ın silopi ilçesinde çatışmalarda çıkan yangında evleri kullanılamaz hale gelen aile yaşanan olaylara tepkili. evleri hasar gören 6 çocuk babası ahmet k. çocukları ve aynı evi paylaştığı kardeşleriyle yakınlarının yanına yerleşmek zorunda kaldı. olaylar nedeniyle 18 hayvanının da açlıktan telef olduğunu ifade eden ahmet k, "evimiz kül, hayvanlarımız telef oldu. evimiz yok dışarıda kaldık" dedi. ygs'ye hazırlanan hacer ise "bu nasıl bir insafsızlık? ders çalışacağımı ne evimiz ne de kitabımız kaldı" dedi. hüseyin ise "gördüğünüz gibi ne çalışma imkanımız ne de evimiz kaldı. kitaplarımız kül oldu. yenilerini nasıl alacağımı bilemiyorum" siye konuştu.

ailenin fotoğrafları, güvenlikleri açısından bozularak servis edildi.

[[Fotoğraf: AA]]

"artık kimse ölmesin"

ilçede 14 aralık'ta pkk'lılarca kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, tuzaklanmış patlayıcıların imha edilmesi amacıyla güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlarda vatandaşların can güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının dün itibarıyla 05.00 ile 18.00 saatleri arasında sona ermesiyle vatandaşlar geride bıraktıkları evlerinde oluşan tahribatın üzüntüsünü yaşıyor.

barbaros mahallesindeki evleri yanan 6 çocuk babası ahmet k. çocukları ve aynı evi paylaştığı kardeşleriyle yakınlarının yanına yerleşmek zorunda kaldı. ahmet k, büyük zorluklarla edindiği birikimiyle aldığı evinin ve eşyalarının olaylar nedeniyle yanıp küle dönüştüğünü söyledi. olaylar nedeniyle 18 hayvanının açlıktan telef olduğunu ifade eden ahmet k, "evimiz kül, hayvanlarımız telef oldu. evimiz yok dışarıda kaldık. artık kimse ölmesin, barış ve kardeşlik olsun" dedi.

[[Fotoğraf: AA]]

ahmet k, yaşanan tüm olayların sona ermesini ve huzurun hakim olmasını istediğini anlatarak, "bizler okula gidemedik cahil kaldık ama çocuklarımın kardeşlerimin okula gitmesini, okumasını istiyorum. çocuklarımız da bizim gibi cahil kalmasın. bizim başımıza gelenler son olsun başkaları bu sıkıntıyı yaşamasın" ifadelerini kullandı.

"bu nasıl bir insafsızlık?"

ahmet k'nın aynı evde yaşayan kardeşi hacer k, ygs sınavına hazırlandığını ancak kitaplarının ve yaşadıkları evin yandığını söyledi.

"bu nasıl bir insafsızlık? ders çalışacağımı ne evimiz ne de kitabımız kaldı" diyen hacer k, ders çalışacakları bir evlerinin dahi kalmadığını kaydetti.

ahmet k'nın kardeşi hüseyin k. ise üniversite sınavına hazırlandığını ancak evlerinin yanması nedeniyle mağdur olduklarını dile getirdi.

yaşanan olaylar nedeniyle bir aydır ders çalışamadığına işaret eden hüseyin k, "gördüğünüz gibi ne çalışma imkanımız ne de evimiz kaldı. kitaplarımız kül oldu. yenilerini nasıl alacağımı bilemiyorum" diye konuştu.

bu tür olayların olmasını istemediklerini vurgulayan hüseyin k, üniversite sınavını kazanıp, eğitimini sürdürmek istediğini sözlerine ekledi.

su şebekesi onarılıyor

ilçede pkk saldırılar nedeniyle zarar gören su şebekesinin onarımı için çalışmalara başlandı.

kesintinin sürdüğü mahallelerde kadınlar ihtiyaçlarını çeşmelerden bidonlara doldurdukları su ile karşılamaya çalışıyor.

[[Fotoğraf: AA]]

 

[[Fotoğraf: AA]]

[[Fotoğraf: AA]]

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;