Futbol

Klose zirvede bıraktı

Miroslav Klose, Dünya Kupası'nda en çok gol atan futbolcu unvanını alıp şampiyon olduktan sonra Alman Milli Takımı'nda bir daha oynamayacağını açıkladı.

Konular: Spor
Klose 2001'den beri Alman Milli Takımı'nın formasını giyiyordu. [Fotoğraf: Getty Images]

italya ligi serie a'da lazio'nun formasını giyen klose, 13 yıllık milli takım kariyerine zirvede nokta koydu.

alman futbolcu, bu yaz brezilya'da düzenlenen dünya kupası'nda iki gol atmış ve toplam 16 golle kupa rekorunu kırmıştı. sonra da milli takımıyla dünya kupası şampiyonluğunu tatmıştı.

36 yaşındaki futbolcu emeklilik için doğru zamanın geldiğini söyledi:

"brezilya'daki şampiyonlukla çocukluk hayallerim gerçek oldu. alman futbolunun bu büyük başarısına katkıda bulunmaktan mutluluk ve gurur duyuyorum. bana göre milli takım sayfasını kapatmak için bundan daha uygun bir zaman olamazdı."

klose, bugüne kadar alman milli takımı'nın formasını en çok giyen futbolcu. 2001'den bu yana 137 milli maçta oynadı.

ayrıca 71 golle milli takımının gelmiş geçmiş en skorer futbolcusu. klose, gerd müller'in 40 yıldır geçilemeyen 68 gollük rekorunu haziran'da geride bırakmıştı. 

kaynak: al jazeera ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;