2015 Genel Seçimi

Koalisyon görüşmelerinde sona doğru

Koalisyon kurma çalışmalarında üçüncü tur görüşmeler 7 saat 40 dakika sürdü. Görüşmede ekonomik büyüme ve mali disiplinin ele alındığı açıklandı. Dördüncü görüşme ise Cumartesi günü TBMM’de gerçekleşecek.

Haluk Koç ve Ömer Çelik [Fotoğraf: AA]

koalisyon kurma çalışmalarında üçüncü tur görüşmeler 7 saat 40 dakika sürdü. görüşmede ekonominin ele alındığı açıklandı. dördüncü görüşme ise cumartesi günü saat 14:00’te tbmm’de gerçekleşecek. son toplantı ise pazartesi günü olacak.

ankara palas devlet konukevi’nde gerçekleşen görüşme sonrasında iki parti heyetinin liderleri ayrı ayrı basına açıklama yaptı.

çelik: mali disiplinin korunması konusunda hassasız

ak parti genel başkanı ve başbakan ahmet davutoğlu'nun chp ile yürütülecek koalisyon görüşmeleri çerçevesinde görevlendirdiği kültür ve turizm bakanı ömer çelik , istikşafi görüşmelerin başlamasından itibaren en uzun toplantının yapıldığını belirtti ve şunları söyledi:

"ekonomi, sosyal politikalar, çevre ve mülkiyet ilişkileri bağlamında bir toplantı oldu. pek çok konu başlığı konuştuk, bunları genel başkanlara arz edeceğiz. makro dengelerin ve mali disiplinin korunması konusunda büyük bir hassasiyet gösteriyoruz, bu temel prensiptir. her türlü konuşmanın üst başlığı budur."

ekonominin daha büyük hedeflere ulaşması için yapılması gereken yapısal reformlara ve dönüşüm politikalarına devam edilmesini vurgulayan çelik, demokratik reformlar ve ekonomik dönüşümün aslında ayrı ayrı ele alınmamasını, birbirini bütünleyen süreçler olduğu konusunda mutabık kaldıklarını aktardı.

"o bizim konumuz değil"

başbakan ahmet davutoğlu'nın mhp ile temasların devam ettiği yönündeki açıklamasının hatırlatılması ve toplantıda bunun gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine bakan ömer çelik, "biz burada tamamen bize verilen gündemle ilgili yani istikşafi görüşmeler kanalında bir görüşme yürütüyoruz. kendi gündemimizi takip ediyoruz. onun dışında çeşitli kesimlerden, çeşitli değerlendirmeler oluyor. onlarla ilgili konuları gündemimize almıyoruz. aynı şekilde de toplantının devam ettiği sıradaki konulardan haber alamıyoruz" diye konuştu.

başbakan ahmet davutoğlu, "mhp hükümet ortaklığı görüşmelerini yapmak istemediklerini belirttiler. faruk çelik başkanlığındaki ak parti heyetinin mhp ile temasları sürüyor" demişti.

koç: tüm toplumu  kucaklayacak bir stratejinin önemi üzerinde duruldu

chp adına görüşmeye katılan heyetin başkanı genel başkan yardımcısı ve parti sözcüsü haluk koç, ak parti ile gerçekleştirdikleri koalisyon görüşmesine ilişkin, "yapısal reformların gerekliliği konusunda bir anlayış birliği ortaya çıktı ve bu ifade edildi. mali disiplin, parasal konulardaki disiplin, tüm bu dengelerin gözetilerek sosyal dengelerle, çevreyle beraber bunların korunmasının önemi ifade edildi. tüm toplum katmanlarını kucaklayacak bir büyüme stratejisinin önemi üzerinde duruldu" dedi.

ekonomik sorunlara yaklaşımın, demokrasi, demokratikleşme, hukuk devleti kavramlarıyla beraber ele alınmasının gereğinin altının çizildiğini belirten koç, "yapısal reformların gerekliliği konusunda bir anlayış birliği ortaya çıktı ve bu ifade edildi. mali disiplin, parasal konulardaki disiplin, tüm bu dengelerin gözetilerek; sosyal dengelerle, çevreyle beraber bunların korunmasının önemi ifade edildi. tüm toplum katmanlarını kucaklayacak bir büyüme stratejisinin önemi üzerinde duruldu. bu çerçevede birçok alt başlık değerlendirildi" diye konuştu.

“olup bitenden haberim yok”

başbakan ahmet davutoğlu'nun, 'mhp ile de görüştüklerine' yönelik açıklamasının hatırlatılması üzerine koç, "sayın başbakan'ın ne açıkladığını bilmiyorum. çünkü biz toplantıdaydık, dışarıda olup bitenden haberim yok. açıklama yaptıysa daha sonra değerlendirilir" yanıtını verdi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;