IŞİD

Koalisyondan IŞİD'e 3 bin 222 saldırı

Pentagon, Ağustos ayından bu yana koalisyon güçlerinin Irak ve Suriye'de IŞİD'e ait 3 bin 222 hedefi vurduklarını açıkladı.

Konular: Suriye, Irak, ABD, Ortadoğu
Koalisyon güçlerinin IŞİD'e karşı düzenlediği hava saldırılarının başarısı tartışılıyor. [Fotoğraf: Reuters-Arşiv]

abd savunma bakanlığı (pentagon) sözcüsü steve warren, ağustos ayından bu yana koalisyon güçlerinin irak ve suriye'de işid'e ait 3 bin 222 hedefi vurduklarını açıkladı. bu hedefler arasında 58 tank, 184 askeri araç, 673 askeri mevzi ve 980 üs veya bina bulunuyor.

pentagon sözcüsü söz konusu saldırılarda örgüte ne kadar zarar verildiğine dönük ayrıntılı bir bilgi vermenin mümkün olmadığını belirterek, "elimizde güçlü istihbaratlara dayalı işid hedeflerine operasyon düzenlenmiştir. yapılan hava saldırılarında hedefler isabetle vurulmuştur” dedi. 

warren, hâlihazırda işid'in elinde bulunan askeri araç ve tank sayısına dair bilgileri ise "düşmanın işid hakkında ne kadar bilgiye sahip olduklarını bilmelerini istemediklerinden" paylaşmadı. 

işid'e karşı irak'ta yapılan hava saldırılarına abd'nin yanı sıra avustralya, belçike, ingiltere, kanada, danimarka, fransa ve hollanda katılıyor. suriye'de hava saldırılarında ise yine abd'nin yanında bahreyn, ürdün, suudi arabista ve birleşik arap emirlikleri yer alıyor. 

warren'in açıkladığı listeye göre ayrıca, işid'e ait 13 tekneye zarar verildi ya da tekneler imha edildi. tekneler fırat nehri üzerinde taşımacılık ve ikmal amacıyla kullanılıyordu.

warren ayrıca, işid'e ait vurulan askeri araçların irak ordusuna verilen abd yapımı araçlar olduğunu ve bu araçların işid tarafından ele geçirildiğini söyledi. tankların ise abd yapımı olup olmadığı bilinmiyor.

kaynak: reuters

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;