IŞİD

Koalisyondan IŞİD'e yeni saldırı

Koalisyon uçakları Kobani'ye Doğu yönünden saldıran ve 500 metre kadar ilerleme sağlayan IŞİD güçlerine iki hava saldırısı düzenledi.

Konular: IŞİD, ABD, Ortadoğu
ABD liderliğindeki koalisyon güçleri 23 Eylül'den bu yana Suriye'de IŞİD'e yönelik hava saldırısı düzenliyor. [Fotoğraf: Can Hasasu / Al Jazeera Türk]
bu noktaya iki saldırı düzenleyen koalisyon uçaklarının işid hedeflerine toplam üç bomba bıraktığı görüldü.
işid ile pyd güçleri arasındaki çatışmalar cumartesi günü kobani'nin güneybatı kesiminde yoğunlaştı. işid savaşçıları pyd hedeflerine havan topu ile saldırdı.
sokak çatışmalarının da şiddetlendiği kobani'den yükselen dumanlar sınırın türkiye tarafında da rahatlıkla görülebiliyor.
iki günde 22 saldırı
son saldırılar öncesinde abd merkez kuvvetler komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, amerika öncülüğündeki koalisyonun cuma ve cumartesi günleri suriye ve irak'taki işid hedeflerine toplam 22 saldırı düzenlediği duyuruldu. cumartesi günü düzenlenen saldırılarda işid'in kobani yakınlarındaki bir topçu bataryasının susturulduğu belirtildi.
açıklamada, irak'taki saldırılarda işid'in musul barajı, felluce ve beyci kentlerindeki hedeflerinin vurulduğu bildirildi. 
kaynak: al jazeera, aa, reuters
 
 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;