IŞİD

'Koalisyonun hava saldırısında 52 sivil öldü'

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ABD öncülüğündeki koalisyonun, Ocak ayında IŞİD'den kurtarılan Kobani'ye yakın bir mesafedeki IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırısında 52 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.

ABD öncülüğünde oluşturulan koalisyon Suriye'de IŞİD'e karşı hava saldırılarına devam ediyor. [Fotoğraf: Reuters-Arşiv]

ingiltere merkezli suriye insan hakları gözlemevi, abd öncülüğündeki koalisyon güçlerinin suriye'nin kuzeyindeki kobani'ye yakın bir mesafedeki birmahle köyüne düzenlediği hava saldırısında 52 sivil hayatını kaybettiğini duyurdu.

afp'ye konuşan gözlemevi başkanı rami abdulrahman, "cuma günü koalisyonun halep'e bağlı birmahle köyüne gerçekleştirdiği hava saldırılarında 52 sivil hayatını kaybetti" dedi.

abdulrahman hayatını kaybeden siviller arasında yedi çocuğun olduğunu ve 13 kişinin hâlen enkaz altında olduğunu belirtti.

birmahle'de hiçbir işid üyesinin bulunmadığını kaydeden abdulrahman, bu köye gerçekleşen saldırılarda hiçbir işid üyesinin ölmediğini, ancak yakınlardaki başka bir bölgede ise hava saldırılarında yedi işid üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

saldırıların yapıldığı bölgenin yakınlarında işid ile pkk'nin suriye kolu pyd'nin silahlı kanadı ypg savaşmaya devam ediyor.

hava saldırılarının yanı sıra irak'tan gelen peşmergeler ve özgür suriye ordusu (öso) tarafından desteklenen ypg, ocak ayında işid'in ilçe merkezinden tamamen çıkartmıştı.

kobani'nin yakınlarında bulunan birmahle'ye düzenlenen hava saldırılarından önce suriye'de koalisyonun hava saldırılarında, eylül ayından bu yana 66 sivil ölmüştü. gözlemevi'ne göre saldırılarda 2 bine yakın işid üyesi de öldürüldü.

kaynak: al jazeera ve afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;