Kobani

Kobani'de ilk kez peşmerge öldürüldü

Suriye'nin kuzeyindeki Kobani'de PYD'ye yardım için Kürt Bölgesi'nden gönderilen peşmergelerden biri vurularak öldürüldü. Kobani'de IŞİD ile çatışmalarda ilk kez bir peşmerge öldü.

Kerkük'te geçtiğimiz hafta gerçekleşen IŞİD saldırısı peşmerge birlikleri tarafından püskürtüldü. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

irak'taki kürt yönetimi peşmerge bakanlığı genel sekreteri cabbar yaver, "zerevan ekrem abdulmecid isimli peşmergemiz, keskin nişancı işid militanının ateşi sonucu şehit oldu. abdulmecid kobani'de sağlık görevlisi olarak görev yapıyordu" dedi. 

kobani ve irak'taki cephelerin kendileri için aynı önemde olduğunu ifade eden yaver, güçlerinin kobani'de ilerleyişini sürdürdüğünü dile getirdi. 

öldürülen peşmerge zerevan ekrem abdulmecid, 16 ocak'ta üçüncü peşmerge birliği bünyesinde kobani'ye geçmişti. 

Zeravan Akram adlı peşmerge IŞİD'in keskin nişancılarının açtığı ateş sonucu öldü. [Fotoğraf: Rudaw]

ilk olarak 28 ekim'de geçmişlerdi

peşmerge güçlerinin 150 kişiden oluşan ilk birliği, 28 ekim 2014’te ağır silahlarla erbil’den kobani’ye geçmiş, 35 gün işid’e karşı savaşan ypg güçlerine destek vermişti.

ikinci birlik ise 3 aralık’ta kobani’ye giderek görevi devralmıştı. ikinci birliğin geçişi sırasında işid sınır kapısına ağır silahlarla saldırmıştı.

kobani 16 eylül’den bu yana işid kuşatması altında. abd öncülüğündeki koalisyon güçleri de bölgedeki işid mevzilerini vuruyor.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;