Kobani

Kobani’de IŞİD’den intihar saldırısı

IŞİD, 16 Eylül'den bu yana kuşattığı Suriye'nin kuzeyindeki Kürt kasabası Kobani'de bomba yüklü bir kamyonla intihar saldırısı düzenlemeye çalıştı. Al Jazeera'ye konuşan PYD yetkilisi İbrahim Kurdo, "Bomba yüklü iki aracı intihar saldırısı gerçekleşmeden önce imha ettik" dedi.

Kobani'deki çatışmalar ve bombardıman sınırın Türkiye tarafından da izlenebiliyor. Bu patlama, Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın yakınında oldu. [Fotoğraf: Reuters]

reuters haber ajansına göre, suriye insan hakları gözlemevi (sohr) ve kürt yetkililer, irak şam islam devleti (işid) örgütünün kobani’nin iki kilometre kuzeyinde intihar saldırısı düzenlediğini açıkladı. bomba yüklü kamyonla düzenlenen intihar saldırısında kaç kişinin öldüğü henüz bilinmiyor.

al jazeera'ye konuşan pyd yetkilisi ibrahim kurdo ise ypg güçlerinin bomba yüklü iki aracı önceden fark ederek roketle imha ettiğini belirtti. 

pyd'nin ilan ettiği kobani kantonu dış ilişkiler sorumlusu ibrahim kurdo, dün yaptığı açıklamada da son 24 saat içinde işid'in saldırısını durdurduklarını ve saldırı pozisyonuna geçtiklerini söylemişti.

işid, 16 eylül'den bu yana suriye'nin kuzeyindeki kürt kasabası kobani'yi kuşatmış durumda. kobani çevresindeki köyleri ele geçiren işid, kasaba merkezini ele geçirmek için pyd'nin silahlı kanadı ypg güçleriyle savaşıyor.

abd öncülüğündeki koalisyon güçleri de kobani'deki işid mevzilerine yönelik hava saldırıları gerçekleştiriyor.

çatışmalar nedeniyle bölgeden kaçan yaklaşık 200 bin kişi türkiye'ye sığındı.

kaynak: al jazeera, dha ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;