Kobani

Kobani'deki IŞİD hedeflerine 7 hava saldırısı

Kobani'deki çatışmaların 29. gününde IŞİD dört intihar saldırısı düzenledi, 3 kişi yaralandı. Amerikan ve Suudi uçakları ise kasabadaki IŞİD'in yedi mevziini vurdu.

Konular: IŞİD, Kobani
Kobani'nin dışındaki tepede IŞİD üyeleri devriye geziyor. [Fotoğraf: REUTERS]

abd öncülüğündeki koalisyon güçlerinin havadan bombaladığı işid, ypg mevzilerine dört intihar saldırısı düzenledi. ypg’den yapılan açıklamaya göre bombalı dört araçla düzenlenen intihar saldırılarında 3 kişi yaralandı. ypg, araçlardan birisinin türkiye-suriye sınırındaki mürşitpınar geçişine ulaşamadan patladığını açıkladı.

işid özellikle mürşitpınar sınır geçişini ele geçirmek için yoğun bir şekilde saldırılarını sürdürüyor. kobani'nin batısını tamamen kontrol altında tutan ypg ise bölgeyi savunuyor. kasabanın doğusundaki türkiye sınırına sıfır noktasındaki sanayi bölgesi ile 48. cadde bölgesinde çatışmalar sürüyor. kasabanın güneyinde de çatışmalar var. 

çatışmalar 13 ekim pazartesi günü kobani’nin özellikle doğu, güney ve merkezinin 3 kilometre batısında yoğunlaştı. iki taraf da kayda değer bir ilerleme sağlayamadı.  

'koalisyon'dan kobani'ye yedi, rakka'ya bir bombardıman

işid’e karşı oluşturulan koalisyon da kobani’ye yedi hava bombardımanı düzenledi. abd merkez kuvvetler komutanlığı (centcom), bombardımanlara abd ve suudi arabistan uçaklarının katıldığını açıklarken, işid kontrolündeki beş bina ile bir makinalı tüfek mevziinin vurulduğunu duyurdu. koalisyon rakka’daki bir karargâhı da hedef aldı.

işid ise kobani’ye güneyden destek gücü gönderdi.

londra merkezli suriye insan hakları gözlemevi'nin 10 ekim'de yaptığı açıklamaya göre, kobani'de şimdiye kadar 226 ypg üyesi ile 334 işid üyesi öldü.

kaynak: al jazeera, afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;