Kobani

Kobani'ye 634 araçlık yardım

Türkiye sınırın sıfır noktasından Suriye içlerine bugüne kadar 700 milyon TL'lik yardım ulaştırdı. Kobani'ye ise bugüne kadar 634 araç dolusu insani yardım malzemesi gönderdi. Kobani'den Türkiye'ye girişlerin başladığı 19 Eylül tarihinden bu tarafa ise sınırın karşısına 46 araç malzeme gönderildi.

Suriye'de rejim güçleri ve IŞİD'in elindeki sınır noktalarından insani yardım yapılamıyor. [Fotoğraf: Mahmut Bozarslan/Al Jazeera Türk]

başbakanlık kaynaklarının al jazeera'ye verdiği bilgiye göre, 2 ağustos 2012 tarihinden bu yana suriye sınırının sıfır noktasındaki yardım faaliyetleri kapsamında toplam 700 milyon liralık insani yardım malzemesi bölgeye gönderildi. kobani'den türkiye'ye girişlerin başladığı 19 eylül 2014 tarihinden itibaren mürşitpınar sınır kapısı'ndan gıda malzemesi, ilaç, tıbbi malzeme, çadır, giyim eşyası ve hijyen malzemesi içeren 46 araç daha kobani'ye gönderildi. bölgeye gönderilen toplam araç sayısı 634 oldu.

19 eylül'den bu yana kobani'den türkiye'ye giriş yapan 185 bin kişiye gıda ve hijyen malzemesi ve yemek dağıtımı ile barınma imkânı sağlanmasına da afad tarafından devam ediliyor. 

ayrıca şenyurt sınır noktasından çıkan 125, nusaybin sınır noktasından çıkan 54 araç da yine kobani’nin de dahil olduğu suriye’nin kuzey bölgesine yardım malzemesi ulaştırdı. 

bazı noktalarda yardım yapılamıyor

başbakanlık kaynaklarının verdiği bilgiye göre, sınır yardım faaliyetleri gaziantep, kilis, hatay, şanlıurfa ve mardin'deki toplam 12 sınır yardım merkezinde yürütülüyor. suriye tarafındaki gümrük kapılarından bazıları rejim güçleri ve işid'in elinde olduğu için bu noktalar karşısında bulunan sınır noktalarından insani yardım yapılamıyor, yardımlar ihtiyaç sahiplerine 9 sınır kapısından ulaştırılabiliyor. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;