Şike davası

Koç imzaları AYM'ye verdi

1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ali Koç, şike davasında 'yeniden ve adil yargılama' talebiyle toplanan 500 bin imzayı Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a verdi.

Konular: Türkiye, Spor
Ali Koç, imzaları Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a iletti. [1907 Fenerbahçe Derneği]

şike davasında cezası onanan fenerbahçe spor kulübü başkanı aziz yıldırım’ın yeniden yargılanma talebiyle anayasa mahkemesi’ne başvurmasının ardından ‘adalete fener yak’ kampanyasında toplanan yaklaşık 500 bin imza anayasa mahkemesi başkanı’na sunuldu.

1907 fenerbahçe derneği başkanı ali koç, internetteki kampanyalarının düzenlendiği "change.org/tr" sitesinde toplanan imzaları 34 klasör halinde aym başkanı haşim kılıç ile mhp genel başkanı devlet bahçeli’ye iletti. 

'adil yargılama talebi'

dernekten yapılan açıklamaya göre, ali koç ve beraberindeki heyet aziz yıldırım ve fenerbahçe yöneticilerinin şike davası’nda yeniden ve adil yargılama taleplerini dile getirdi.
ali koç, 40 günde 500 bini aşkın kişinin "adalete fener yak" kampanyası kapsamında imza attığını belirterek, “elazığ’dan artvin’e türkiye’nin her bir köşesinden, almanya’dan san francisco’ya dünyanın bir ucundan diğer ucuna insanların imzasını kampanyamızın ilgililerine iletiyoruz. bizim tek talebimiz yeniden ve adil yargılanmadır" ifadesini kullandı.

'adaletin rengi yoktur'

koç, şunları kaydetti:

"adaletin renginin olmadığını bu kampanyada bir kez daha gördük. hukukun üstünlüğüne olan inancımızı bugün kampanyamızın ilgililerinden anayasa mahkemesi başkanı sayın haşim kılıç’a ve mhp genel başkanı sayın devlet bahçeli’ye ilettik. hukuk, evrensel kurallarla, bağımsız kurumlarıyla ve hukukçularımızın vicdanlarıyla bir bütün olarak işler. bizler hukuka güveniyoruz. talebimizin dikkate alınacağına inanıyoruz.”

gül ve erdoğan'a da verilecek

1907 fenerbahçe derneği, toplanan imzaları cumhurbaşkanı abdullah gül ve başbakan tayyip erdoğan'a da iletecek. 

fenerbahçe başkanı aziz yıldırım 14 şubat’ta aym’ye üç başlıkta başvuru yapmıştı.

dava kapsamında adil yargılanmadığını savunan  yıldırım, sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunu'nun anayasaya aykırılığının ve doğal hakim ilkesinin ihlal edildiğinin tespit edilmesini istemişti. ancak ardından yargıtay aziz yıldırım hakkında, "şike, teşvik ve rüşvet vermek, örgüt kurmak" suçlarından verilen toplam 6 yıl 3 ay hapis cezasını onamıştı. yıldırım, denetimle serbestlik kapsamındaki cezası düşüldükten sonra 2 yıl 2 ay daha hapis yatacak.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;