Türkiye

Kocaeli'de çalınan köprü yeniden yapılıyor

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde 2013 yılında dere ıslah çalışmaları sırasında sökülüp kenara konulan ve bir süre sonra çalınan 22 tonluk köprünün yerine yenisi yapılıyor.

Konular: Türkiye
Şu an köprünün sadece beton sütunları bulunuyor. [Fotoğraf:DHA]

kocaeli'nin gölcük ilçesinde 2013 yılı mart ayında hisareyn deresi'nin ıslah çalışmaları sırasında sökülüp kenara konulan köprü, bir süre sonra hurdacılar tarafından kaynakla parçalara ayrılarak çalınmıştı. bu köprünün yerine yenisi yapılıyor.

25 metre uzunluğunda ve 22 ton ağırlığındaki demir köprü, semt sakinlerinin belediye görevlileri olduğunu sandıkları hurdacıların kaynak makinesi ile parçalara ayırmasıyla çalınmıştı.

ihsaniye mahallesi'nin karakaşlar bölgesindeki köprünün uzun süre yapılmaması nedeniyle burada oturanlar bağ ve bahçelerine gidebilmek için birkaç kilometre ileriden geçmek zorunda kalıyordu.

iki yıl sonra yeni köprünün yapımına başlandı. gölcük belediye başkanı mehmet ellibeş, yeni köprünün 36 metre uzunluğunda ve 2.70 genişliğinde yeniden yaptırıldığını ve montajına başlandığını söyledi. başkan ellibeş, "burada yaşanan bir afetten sonra dsi tarafından yapılan ihale sonucunda dere ıslah çalışmaları başlatılmıştı. daha sonra da köprü çalınmıştı. buradaki vatandaşların bağ ve bahçelerine gitmekte zorlukların yaşandığı bizlere iletildi. bizler de gerekli çalışmalarımızı yaparak bugün köprünün montajına başladık" dedi.

bu arada  22 tonluk köprüyü oksijen kaynağıyla parça parça keserek çaldıkları anlaşılan ve güvenlik kamerası görüntülerinden yakalanan hırsızlar tutuklanmıştı.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;