Sağlık

Kocaeli'de domuz gribinden ölüm

Kocaeli'de 42 yaşında bir kadın domuz gribi nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Konular: Sağlık, Türkiye
Sağlık Bakanlığı Nisan ayında yaptığı açıklamada, yurt genelinde 43 kişinin aynı virüs sebebiyle hayatını kaybettiğini açıklamıştı. [Fotoğraf: Shutterstock]

kocaeli'de, h1n1 virüsü taşıyan bir kadın, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. il halk sağlığı müdürlüğünden yapılan açıklamada, yalova'da rahatsızlanan 42 yaşındaki bir kadının, 1 nisan'da kocaeli derince eğitim ve araştırma hastanesi'ne başvurduğu belirtildi.

göğüs hastalıkları servisine, virüse bağlı zatürre ön tanısıyla yatırılan hastanın, durumu ağırlaşınca yoğun bakıma alındığı ve 4 mayıs'ta h1n1 virüsü (domuz gribi) nedeniyle hayatını kaybettiği ifade edildi.

hastanın, aynı zamanda kronik akciğer ve kalp kapaklarından rahatsız olduğu kaydedildi.

43 kişi hayatını kaybetmişti

mart ayı başında da manisa'da 3 kişide h1n1 virüsü tespit edilmişti. sağlık bakanlığı nisan ayında yaptığı açıklamada, yurt genelinde 57 kişinin grip virüsü nedeniyle hayatını kaybettiği, bunlardan 43'ünde influenza a(h1n1), 7'sinde influenza b ve 7'sinde ise influenza a(h3n2) virüsü tespit edildiği bildirmişti.

türkiye ve avrupa'da yılbaşından bu yana bu hastalık şüphesiyle hastaneye kaldırılanların sayısında ve h1n1 testlerinin pozitif çıkma oranında artış var. sadece isviçre'de bir ayda 741 kişi bu hastalık sebebiyle hastaneye yatırıldı.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;