Futbol

Kongo ve Ekvator Ginesi çeyrek finalde

2015 Afrika Uluslar Kupası'nda Kongo, Burkina Faso'yu 2-1, ev sahibi Ekvator Ginesi, Gabon'u 2-0 yendi.

Konular: Spor
7 puana ulaşan Kongo lider, 5 puana sahip Ekvator Ginesi ise ikinci olarak adlarını çeyrek finale yazdırdı. [AA]

ekvator ginesi'nde düzenlenen kupanın 9. gününde, a grubu'nda 3. ve son maçlar oynandı.

grup lideri kongo, 3. hafta maçında burkina faso ile karşılaştı. kongo, ilk yarısı golsüz sona eren karşılaşmanın 51. dakikasında thievy bifouma'nın golüyle 1-0 öne geçti. rakibine 86. dakikada aristide bance'nin golüyle karşılık veren burkina faso, 1-1'lik eşitliği yakaladı. bu gole 1 dakika sonra fabrice n'guessi ondama ile cevap veren kongo, mücadeleden 2-1 galip ayrıldı.

günün diğer mücadelesinde ekvator ginesi, ikinci yarıda attığı gollerle gabon'u geçmeyi başardı. ekvator ginesi, 55. dakikada penaltıdan javier balboa'nın ve 86. dakikada iban salvador edu'nun kaydettiği gollerle karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

bu sonuçların ardından grupta 7 puana ulaşan kongo lider, 5 puana sahip ekvator ginesi ise ikinci olarak adlarını çeyrek finale yazdırdı.

şampiyonada pazartesi, b grubu'nda demokratik kongo cumhuriyeti-tunus ve yeşil burun adaları-zambiya karşılaşmaları oynanacak.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;