Türkiye

Konsolosluk tercümanı gözaltında

ABD'nin Adana Konsolosluğu'nda tercüman olarak görev yapan Hamza Uluçay, PKK üyeliği iddiasıyla gözaltına alındı.

Konular: Türkiye, PKK

abd adana konsolosluğu'nda uzun yıllar tercüman olarak görev yapan hamza uluçay, pkk üyeliği iddiasıyla gözaltına alındı.

mardin'de, 'behzat' kod adlı örgüt üyesinin ölü ele geçirilmesinin ardından, nusaybin ilçesine giderek örgüt sempatizanlarını eylemsel faaliyetlere yönlendirdiği iddia edilen hamza uluçay için, kızıltepe cumhuriyet başsavcılığı yakalama emri çıkardı. uluçay'ın adana'daki evine operasyon düzenleyen polis, kimseyi bulamadı. bunun üzerine abd adana konsolosluğu yetkilileri ile görüşülmesinin ardından uluçay, polis ekiplerine konsolosluk binası önünde teslim edildi. 

polis ekipleri uluçay'ı sağlık kontrolünden geçirdikten sonra mardin'in kızıltepe ilçesine götürdü. uluçay'ın evinde yapılan aramada, yasadışı olduğu belirlenen kürtçe kitaplar, 7 'f' serisi, 7 'b' serisi, 2 'k' serisi olmak üzere farklı serilerde 21 adet 1 dolar ele geçirildi.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;