Ahmet Davutoğlu

Konya’da Meşal’li kongre

Davutoğlu, Hamas lideri Halid Meşal’in de katıldığı AK PartiKonya İl Kongresi’nde CHP ve Gülen Cemaati’ni hedef aldı. “Şişli’yi yönetemeyenler Türkiye’ye talip” dedi.

başbakan ahmet davutoğlu'nun memleketi konya'daki ak parti il kongresi'ne hamas'ın siyasi büro şefi halid meşal de katıldı. davutoğlu konuşmasında ana muhalefet partisi chp ve gülen cemaati’ni suçladı. chp’yi şişli belediyesi’ndeki çekişme yüzünden eleştiren davutoğlu, “daha şişli’yi yönetemeyen kılıçdaroğlu türkiye’yi yönetmeye nasıl talip olabilir?” diye sordu. halid meşal ise konuşmasında, 1980 kudüs işgalinde konyalıların düzenlediği protesto mitinglerini hatırlattı.

“topunuz gelsin

davutoğlu, ak parti’nin iktidardan uzaklaştırılarak türkiye’nin önünün kesilmek istendiğini savundu. başbakan, muhalefet partilerine ve gülen cemaati’ne yönelik şunları söyledi:

“neden birileri tam da islam dünyasına sahip çıkacak türkiye’den rahatsız oldu. önce gezi provokasyonu çıkanlar türkiye’yi kargaşaya sürüklemek istediler. sonra 17-25 aralık operasyonunda içeride ve dışarıdaki hainler bir darbe girişiminde bulundular. yolsuzluklar adı altında susturmak istedikleri ses, türkiye’nin 'küresel adalet' diye haykırdığı sesti. yükselen türkiye’nin önünü kesmek isteyen herkes hesap verecek. 19 ocak’ta mit tırlarına operasyon yapanlar, dışişleri bakanlığı toplantısını dinleyenler ak parti sendelesin istediler. millet ise ak parti’ye sahip çıktı… tek tek gelmeyin, topunuz gelsin. kim kiminle ittifak yaparsa yapsın milli iradeyi hâkim kılacağız. kudüs bizim davamız dediğimiz için her türlü kumpası kurdular. kim ne dersin o topraklar bizim için konya kadar azizdir.”

“türkiye’yi şişli’ye çevirirler”

başbakan, chp’yi de şişli belediyesi'ndeki tartışmalar üzerinden eleştirdi.

“biz türkiye’yi harmanlarken chp ne yapıyor? biz dünyada mekik dokurken chp şişli ile meşguldü. görünen o ki eski başkan bir taahhütte bulunmuş. seçimi kazansa bile mustafa sarıgül’ün oğluna devredecek. bunun saltanattan ne farkı var. bu milli iradeye saygısızlık değil mi ? daha şişli’yi yönetemeyen kılıçdaroğlu türkiye’yi yönetmeye nasıl talip olabilir. zaten chp’ye her seçimde vuruyor. chp iktidara geldiğinde millet zulümden başka bir şey görmedi ki. dört gün iktidar verilse, dört yıl değil, türkiye’yi şişli’ye çevirirler. istanbul’da hiç mi adam yoktu da ankara eski belediye başkanını başkan yaptılar? kılıçdaroğlu açıklasın bu çete ile ne pazarlığı yaptınız? ne aldınız? ne verdiniz? milli iradeye ihanet eden herkes hesap verecek.”

Hamas lideri Meşal Konya'daki AK Parti kongresine katılmıştı.
[[Fotoğraf: AA]]

“kudüs’ü tekrar kurtaracağız inşallah.”

kongre’ye konuk olan hamas’ın siyasi lideri halid meşal ise konuşmasında şunları söyledi:

“müslümanların ilk kıblesi olan kudüs 1980 yılında israil tarafından işgal edildiğinde konya halkı sokağa çıkmıştır. direnişin ve izzetin şehri olan gazze’den sizlere selam olsun. öyle bir gazze ki, o gazze’deki ambargonun kalkması için bu ülkeden dokuz kardeşiniz şehit olsun. rabbim türk ümmetinin, filistin ümmetinin ve bütün islam ümmetinin şehitlerine rahmet eylesin… şunu söylemek istiyorum: konya, güçlü bir konya; güçlü bir türkiye, güçlü bir gazze, güçlü bir filistin demektir. inşallah zafer yolunda allah hem sizinle hem bizimle beraberdir. demokratik, istikrarlı ve kalkınmış türkiye tüm müslümanlar için bir güç kaynağıdır. türkiye’yi ve türk halkını sayın ahmet davutoğlu ve sayın recep tayyip erdoğan’dan dolayı kutluyorum. nasıl ki yüzyıllar boyunca sizin halkınız filistin’i koruduysa, gelecekte de filistin’i, kudüs’ü tekrar kurtaracağız inşallah.”

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;