Futbol

'Körfez ülkeleri, Avustralya'yı istemiyor'

Asya Futbol Konfederasyonu Başkanı El Halife, Körfez ülkelerinin Avustralya'yı Asya Futbol Konfederasyonu'nda istemediklerini söyledi.

Konular: Spor
Avustralya, son iki Dünya Kupası'na da katıldı. [Reuters]

avustralya, asya kupası'nda cumartesi günü güney kore ile final oynayacak. 2006'da üye oldukları asya kupası'nda üç turnuvada ikinci kez finale çıkma başarısı yakaladılar. aynı zamanda kupanın da ev sahibi durumundalar.

avustralya, son iki dünya kupası'na katıldı. 1990-2006 yılları arası sadece bir körfez takımı (suudi arabistan) dünya kupası'nı görebildi. son iki kupada, güney afrika ve brezilya'da bir körfez  temsilcisi de yoktu.

asya futbol konfederasyonu başkanı salman bin ibrahim el halife, dubai gazetesi el-ittihad'a verdiği röportajda körfez ülkelerinin avutralya'nın üyeliğini istemediklerini söyledi.

avustralya'nın asya kupası'na katılma verildiği 2005'te kendisinin görevde olmadığını belirten el halife, bu kararın gözden geçirilme olasılığının bulunduğunu ifade etti.

el halife, cuma günü bir açıklama yayınlayarak avustralya'nın asya'daki yerini 'gayretle çalışarak' aldığını ifade etti. avustralya'da düzenlenen asya kupası 2015'in asya futbolu için harika bir vitrin olduğunu belirtti.

avustralya'nın diğer ülkeler gibi asya futbol konfeerasyonu'nun tam üyesi olduğunu kaydeden el halife, yıllar geçtikçe diğer konfederasyon ülkeleriyle ilişkilerinin büyüyebileceği değerlendirmesinde bulundu. 

avustralya teknik direktörü ange postecoglou ise "bizim perspektifimizden bakınca, hedefimiz bölgenin standartlarını yükseltmek. asya'dan dünya kupası'nı kazanan bir ülke çıkmasını sağlamak, avrupa-güney amerika geleneğini kırmak" dedi.

bu yolda başarının da tüm ülkeler arasındaki gerçek saygıyla mümkün olacağını ifade etti.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;