Balkanlar

Kosova'da seçim tekrarı

Sırp nüfusun yoğun olarak yaşadığı Kuzey Mitrovitsa'daki üç seçim merkezinde halk yeniden sandığa gidecek.

2013 yerel seçimleri bağımsızlığını beş yıl önce kazanan Kosova‘nın tüm bölgelerinde yapılan ilk seçim oldu [AA]

merkezi seçim kurulu, 3 kasım pazar günü yapılan yerel seçimler sırasında, bazı oy kullanma merkezlerine düzenlenen saldırılar sonucunda oy pusulalarının okunamaz hale gelmesi nedeniyle seçimlerin tekrar edilmesine karar verdi.

kosova'nın kuzeyinde sırpların yaşadığı bölgelerde yüzleri maskeli ayrılıkçı gruplar halkın oy kullanmasına engel olmaya çalışarak oy sandıklarını parçalamışlardı. olaylar üzerine sandıklar erken kapatılmıştı.

kosova, 2008 yılında sırbistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan etti. ancak mitrovitsa'da ve diğer iki kuzey ilinde çoğunluğu oluşturan sırplar kosova'nın bağımsızlığını tanımıyor. 

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;