2014 Dünya Kupası

Kosta Rika sürprizi

Kosta Rika, Uruguay'ın ardından İtalya'yı da yenerek zorlu gruptan çıkmayı başardı. Bu sonuçla birlikte İngiltere de Dünya Kupası'na veda etti.

Konular: Spor, Futbol, İtalya
Kosta Rika ilk maçta Uruguay'a üç gol atmıştı. [Reuters]

ilk maçında uruguay'ı 3-1 yenen kuzey amerika ülkesi ikinci maçında italya'yı da 1-0 ile geçti. tek gol ilk yarının son dakikalarında bryan ruiz'den geldi.

bu skorla birlikte kosta rika altı puana ulaşarak gruptan çıkmayı garantiledi. iki maçını da kaybeden ingiltere'nin vedası ise kesinleşti. 

d grubu'nda kosta rika'nın ardından gruptan çıkmak için üçer puanlı italya ve uruguay mücadele edecek. iki ekibin karşılaşması 24 haziran salı günü saat 19.00'da.

kosta rika tarihinde ikinci tur sevincini 1990'dan sonra ikinci kez yaşadı. 

maça iyi başlayan italya özellikle mario balotelli ile birkaç gol fırsatından yararlanamadı. ilk yarının son dakikasında ise italya kalesinde tehlikeli anlar yaşandı.

önce 43'te kosta rika'da campbell ceza sahası içerisinde yerde kaldı. hakam devam dedi, kosta rikalılar yoğun itirazda bulundu. ama bu pozisyondan bir dakika sonra gol geldi.

bryan ruiz'in arka direkteki kafa vuruşu önce direğe çarpıp sonra çizginin içerisine düştü ve ilk yarıyı kosta rika 1-0 önde kapattı.

ikinci yarıya italya biraz daha etkili başladı fakat galibiyet için yeterli atakları bulamadı.

skoru koruyan kosta rika maçtan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;