Türkiye Süper Ligi

Kötü zeminden Beşiktaş çıktı

Kötü zemin nedeniyle futbol oynamanın oldukça zor olduğu Mersin Stadı'nda Beşiktaş, Mersin İdman Yurdu'nu 1-0 yendi. Siyah Beyazlılar yeni sezona üç puanla başladı.

Konular: Spor, Futbol, Beşiktaş

Haberin Öne Çıkanları

Balikesirspor 1 - 2 Akhisar

Rizespor 1 - 1 Genclerbirligi

Eskisehirspor 2 - 1 Konyaspor

Cenk Tosun da Beşiktaş forması altındaki ilk lig golünü kaydetti. [AA]

beşiktaş'ın tek golü 43'üncü dakikada cenk tosun'dan geldi.  gökhan töre'nin ortasında cenk tosun'un altıpastan kafa vuruşu ağlarla buluştu. gaziantepspor'dan transfer edilen cenk tosun beşiktaş forması altında çıktığı ilk lig maçında ilk golünü attı. karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 sona erdi.

ikinci yarıda mersin idman yurdu beraberlik golü için bastırdı. özellikle futacs beşiktaş kalesinde etkili pozisyonlar buldu. 81'inci dakikada da kerim frei kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu kaleci nihat'ın suratına nişanladı. 85'te de cenk tosun buna benzer bir pozisyondan yararlanamadı. kaleci nihat yine kurtardı. mersin de son beş dakikada beşiktaş kalesini abluka altına aldı ve çizgiyi geçemedi.

kalan dakikalarda başka gol olmayınca beşiktaş tek gollü galibiyetle sezona galibiyetle başladı. süper lig'in yeni takımı mersin idman yurdu maçtan puan çıkartamadı.

oyunun ilk 10 dakikasının ardından mersin stadı'nın zemini adeta çöktü. oyunun durduğu dakikalarda zemin hemen görevliler tarafından düzeltildi. maçın ilk 30 dakikasında iki futbolcu sakatlanarak çıktı. mersin'den khalili beşiktaş'tan veli oyuna devam edemedi.

beşiktaş, maça sakat demba ba ve cezalı oğuzhan'dan yoksun çıktı.

slaven bilic, arsenal maçında sakatlanan mustafa pektemek'e tedavisinin ardından ilk 11'de şans verirken, sağ üst baldırında sakatlığı bulunan kaleci tolga zengin yedek kulübesinde kaldı.

2013 akdeniz oyunları için inşa edilen ve oyunlardan sonra mersin idmanyurdu'nun kullanımına verilen mersin stadı'nda ilk kez bir süper lig karşılaşması oynandı. kötü zemin oyunu oldukça zorlaştırdı. kentte, 33 dereceyi bulan hava sıcaklığı ve yüzde 70'lere ulaşan nem de futbolculara zor anlar yaşattı.

mersin idmanyurdu da bir sezon aradan sonra döndüğü en üst ligde ilk maçına çıktı. kırmızı lacivertli ekipte adem güven, eren tozlu ve güven varol sakatlıkları nedeniyle kadroya alınmadı.

mersin ekibi, sahaya geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden beşiktaş onursal başkanı süleyman seba'yı andıkları pankartla çıkarken, beşiktaş ise pankartla 30 ağustos zafer bayramı'nı kutladı.

bilic: olumsuz şartlara rağmen kazandık

beşiktaş teknik direktörü slaven bilic, olumsuz tüm şartlara rağmen önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

mersin deplasmanının zorlu geçeceğini daha önceden bildiklerini belirten bilic, "lige yeni çıkan bir takıma karşı oynadık, sezon başında özellikle bu takımlar çok iyi motive oluyor, çünkü bir sezon burada olmayı beklemiş oluyorlar. yeni takım, yeni hocaları var ve bu takımları analiz etmek de zor oluyor" diye konuştu.

bilic, saha ve hava koşullarının kendilerini çok zorladığını vurgulayarak, zeminin oyuncular açısından çok tehlikeli olduğunu, karşılaşma boyunca pas yapmanın imkansız bir hal aldığını söyledi.

bilic, bir gazetecinin demba ba'nın sakatlığının kronik olduğu yönündeki iddiaları sorması üzerine ise şu yanıtı verdi:

"bugünün medyasında sadece türkiye'de olan şeyler değil bunlar, bu tür dedikodular yalan yanlış da olsa çok çabuk yayılıyor. bu yeni bir sakatlık, çok şükür ciddi bir sakatlık da değil. bugün onu riske etmemek için oynatmadık, kronik sakatlıkla hiçbir ilgisi yok. çok yakında döneceğini umuyoruz."

çalımbay: maçın tatil edilmesini istedim

mersin idmanyurdu teknik direktörü rıza çalımbay ise saha zemininden dolayı hakemden maçı tatil etmesini istediğini ancak bunun kabul edilmediğini söyledi. iyi performans sergilemelerine rağmen maçı kaybettikleri için üzgün olduklarını ifade etti.

çalımbay, kaybetmelerinde saha zeminin de etkili olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"maçtan önce konuşulacak bazı şeyler var, bu da saha zemini. biz bir haftadan beridir sahamızın bir an önce hazır olmasını istediğimizi dile getirdik. adanaspor ile yaptığımız maçta da saha böyleydi, bu maç da böyle oldu. durum beşiktaş'ın lehine oldu. maçın sonuna kadar hatalarımız olmasına rağmen iyi oynadık, iyi mücadele ettik. üzüldüğümüz şey, kendi saha avantajımız olmasına rağmen zeminin kötü olmasının bizi zor duruma düşürmesi oldu."

zemin sıkıntısını maç öncesinde sık sık dile getirdiklerini anlatan çalımbay, "maçın 10. dakikası itibariyle hakeme maçı iptal etmesi gerektiğini söyledik, çünkü birisi gidecekti. biz geçen hafta iki arkadaşımızı kaybettik, zemine ayakları takıldı ama maalesef hakemler 'devam edelim biraz daha' dediler. tabi ki beşiktaş da golü bulunca maçın iptal olma şansı kalktı" diye konuştu.

kaynak: al jazeera ve aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;